FC Lahti United matkaa Barcelonaan

Parin viime vuoden aikana FC Lahti United on kohdannut Carnaval Cupissa muun muassa FC Barcelonan ja Manchester Cityn. Tänä vuonna United kohtaa alkulohkossa tukholmalaisen IF Brommapojkarnan, joka on yksi Euroopan suurimmista junioriseuroista. Muut lohkon joukkueet ovat espanjalainen RCD Espanyol ja irlantilainen St. Kevin’s Boys Club.

FC Lahti United matkaa Espanjaan vahvalla ryhmällä. Unitedin valmennusryhmään kuuluva Miikka Lähdesmäki kertoo, että United lähtee turnaukseen pärjäämään. Lähdesmäen mukaan valmentajan näkökulmasta on hienoa päästä näkemään, missä jalkapallo menee maan rajojen ulkopuolella.

– Lähdemme turnaukseen pärjäämän. Se on tietysti lähtökohta. Meillä on pelaajia monesta seurasta, mutta ryhmä on vahva. Lähdemme haastamaan suurempiamme. Valmentajille turnaus antaa hyvää perspektiiviä. Pääsemme näkemään ja tekemään vertaustyötä, missä jalkapallo menee rajojemme ulkopuolella, Lähdesmäki avaa lähtökohtia turnaukseen.

Myös pelaajistossa odotetaan turnausta innolla. Unitedin nuori lupaus Samuel Pasanen kertoo, että joukkue lähtee pelaamaan omaa peliään. Hän pitää myös siitä, että pelaajat pääsevät kohtaamaan uusia seuroja.

– Ihan hyvillä mielin lähdemme Barcelonaan. Menemme pelaamaan omaa peliämme ja pääsemme näkemään, millä tasolla olemme. Odotan itse otteluita ja sitä, että kohtaamme uusia vastustajia. Tavoitteenamme on voittaa ainakin pari peliä, Pasanen kertoo.

FC Lahti Unitedin turnausmatkaa voi seurata FC Lahti Unitedin Twitter-tilin @FCLahtiUnited kautta, turnauksen Twitter-tililtä @IntCarnavalCup ja lisäksi turnauksen kotisivuilta: http://internationalcarnavalcup.com/en/

FC Lahti United 07 lähtee turnaukseen seuraavalla ryhmällä:

Pelaajat

David Weiss, PKKU

Oskari Multala, PKKU

Lauri Koivunen, PKKU

Osku Maukonen, FC Reipas

Niklas Tallberg, FC Reipas

Ville Lehtinen, FC Reipas

Antti Pastinen, NJS

Joona Nikulainen, FC Espoo

Olli Turppo, LauTP

Viljami Liukkonen, LauTP

Elmeri Nieminen, FC Kuusysi

Konsta Väisänen, FC Kuusysi

Oliver Niskanen, FC Kuusysi

Eemil Kuparinen, FC Kuusysi

Tino Helenius, FC Kuusysi

Samuel Pasanen, FC Lahti

Akseli Puukko, FC Lahti

Teemu Kettunen, FC Lahti

Taavi Koukkumäki, GrIFK

Taustat:

Miikka Lähdesmäki, valmentaja

Tomi Merenlahti, valmentaja

Mika Sandberg, joukkueenjohtaja