FC Lahti United matkaa Barcelonaan

FC Lahti Unitedin vuonna 2010 syntyneiden poikien joukkue matkaa viikonloppuna Barcelonaan kovatasoiseen International Carnaval Cupiin. United pelaa turnauksen G-lohkossa yhdessä espanjalaisten Girona FC:n, UE Sant Andreun ja Sant Cugat FC:n kanssa. Turnauksen nimekkäimpinä joukkueina on FC Barcelona ja Real Madrid. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Kari Arkivuo, Teemu Toukonen ja Kristian Kuustie.

FC Lahti United saa heti perjantaina 17.2. aamulla kovan katalonialaisen kasvattajaseuran UE Sant Andreun. Perjantain toinen ottelu on Girona FC:tä vastaan. Lohkon päätöskierros pelataan lauantaiaamuna ja United haastaa toisen katalaaniseuran Sant Cugat FC:n. Sijoitusottelut alkavat jo lauantai-iltana ja lohkon lopullisen järjestyksen ratkettua, pelejä voi olla vielä sunnuntaina. Turnauksen finaali pelataan sunnuntaina. Lahtelaiskasvatit Lucas Koskipalo ja Ahmed Babiker odottavat turnausta innolla.

– Hyvillä mielin lähdemme turnaukseen. Odotan pelaamista ja tietysti maaleja olisi kiva tehdä. Vähän erilainen jännitys on kuin muissa peleissä. Nopeus on peleissä varmaan erilainen ja tilaa ja aikaa on vähemmän. Uskon myös, että peli on vähemmän passiivista, kaksikko analysoi.

Molempien pelaajien isoveljet ovat luoneet menestyksekästä uraa jalkapallon parissa. Kaksikon isoveljiltä löytyy myös kokemusta FC Lahti Unitedin peleistä. Isoveljiltä on tullut pieniä neuvoja turnausta varten.

– Ei pidä jännittää turhaan. Menee kentälle hyvällä fiiliksellä ja pitää hauskaa, Babiker aloittaa.

– Mitä vähemmän jännittää, niin sen parempi. Ja kannattaa seurata myös muiden tekemistä. Siitä voi oppia, Koskipalo jatkaa.

Mikäli FC Lahti United etenee finaaliin, on molempien toivevastustaja sama. Vastaus tulee samanaikaisesti.

– FC Barcelona, kaksikko huudahtaa!

Pelaajien lisäksi Unitedin turnausmatkat antavat paljon myös mukaan lähteville valmentajille. Unitedin valmennuksessa mukana Barcelonassa oleva Pallokerho Keski-Uusimaan valmentaja Kristian Kuustie pitää turnausta erittäin mielenkiintoisena kokemuksena jo ennakkoon. Myös Kuustie puhuu oppimisesta.

– Luvassa on erittäin mielenkiintoinen turnaus ja siellä pääsee näkemään tasoa, jolla kansainvälinen huippu menee. Uskon, että saan paljon kokemusta, jota moni ei Suomessa saa. Varmasti reissusta saa myös jotain oman seuran arkeen ja varmasti löytää paljon opittavaa. Meillä on mukana hyvä jengi ja tiedämme realiteetit. Valmennustaso Suomessa on mennyt eteenpäin ja pelaajat ovat valmiimpia. Nyt vain pitää saada joukkue hyvin ryhmäytymään ja hyvän fiiliksen päälle, Kuustie kertoo.

FC Lahti Unitedin turnausta voi seurata Carnaval Cupin omista kanavista ja FC Lahti Unitedin Twitter-tililtä.

FC Lahti Unitedin Barcelonaan matkustava joukkue:

Ruslan Haapalainen, LAUTP

Arttu Hattunen, FC Lahti

Jesse Takala, LAUTP

Justin Ehinoma, I-HK

Ahmed Babiker, FC Lahti

Rasmus Sormo, NuPS

Max Toukonen, FC Lahti

Aaron Tiitinen, PKKU

Konsta Tiainen, PKKU

Niilo Rantala, PKKU

Verneri Uimonen, FC Lahti

Aleksi Lattu, LAUTP

Lucas Koskipalo, FC Lahti

Pauli Flood, FC Lahti

Niki Ruotsalainen, KoiPS

Eetu Pekkala, PKKU

Verneri Viitanen, FC Lahti

Kauri Kallioranta, JäPS

Joose Kiuru, FC Lahti

Viljami Korvenkari, PKKU

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso