placeholder

FC Lahti United kovassa seurassa

Turnauksessa oli mukana kovia espanjalaisia kasvattajaseuroja ja suurseuroista muun muassa FC Barcelona, Sevilla FC, Manchester City ja Valencia CF. Turnaus on kutsuturnaus, johon seurat kutsutaan edellisten turnauksien menestyksen perusteella.

United kohtasi ennen turnausta harjoitusottelussa japanilaisen Reccoss Unitedin, joka kaatui komeasti 3-0. Ensimmäisessä turnausottelussa vastaan asettui amerikkalainen Lonestar SC. Ottelu fyysistä vastustajaa vastaan päättyi 1-1. Seuraava ottelu oli englantilaista Stevenagea FC:a vastaan ja se päättyi englantilaisten 1-0-voittoon. United oli pakkovoiton edessä lohkovaiheen viimeisessä ottelussa FC Barcelonaa vastaan.

Suurseura Barcelona oli ottelussa ajoittain vahvasti niskan päällä, mutta United sai myös luotua maalipaikkoja ja laitettua katalaanit ahtaalle. Lopulta katalonialaisseura meni jatkoon 1-0-voitollaan. Lahti United puolestaan jäi 16. parhaan joukkueen ulkopuolelle.

Sijoitusotteluissa FC Lahti United kaatoi puolalaisen Fablok Chrzanówin lukemin 4-0. Turnauksen voitti barcelonasta kotoisin oleva kuuluisa kasvattajaseura Damm CF, joka kaatoi finaalissa rangaistuspotkukilpailussa Sevilla FC:n. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasatulokseen

Unitedin valmennuksesta turnauksessa vastasivat Panu Turpeinen, Peter Sampo, Mauricio Soto Godoy ja Joni Kallioinen.