FC Lahti U17 taistelee mitalista

FC Lahden U17-pojat taistelevat SM-sarjan mitaleista lauantaina 30.9. Kisapuistossa. SM-sarjan päätöskierroksella neljäntenä sarjassa oleva FC Lahti kohtaa Pallokerho Keski-Uusimaan. Voitolla Lahti nousee mitaleille, sillä toisena ja kolmantena olevat Helsingin Jalkapalloklubi ja AC Oulu pelaavat keskinäisen ottelun ja piste-ero molempiin on riittävän pieni.

FC Lahti onnistui kaatamaan tasaisessa SM-sarjassa edellisellä kierroksella vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin ja nousi tasapisteisiin HJK:n kanssa. HJK:n maaliero on kuitenkin hieman parempi, sillä Lahden maaliero on plussalla kymmenen maalin verran ja HJK:lla on plussaa 14. AC Oulu on Lahtea ja Klubia kolme pistettä edellä, mutta oululaisten maaliero on plussalla Lahden tapaan tasan kymmenellä maalilla.

SM-sarjan mestaruuden on varmistanut FC Honka, mutta muut mitalit ovat vielä jaossa. Lahdella on mahdollisuus nousta vielä hopealle, mikäli Lahti voittaa runsasmaalisesti ja HJK voittaa pienellä marginaalilla. Lahden voittaessa oman ottelunsa mitali on varma toisesta ottelusta riippumatta, sillä AC Oulun voitolla tai tasapelillä Lahti ohittaisi HJK:n. HJK:n ja Lahden voittaessa Lahti ohittaisi AC Oulun maalierolla. Viidentenä olevalla Vantaan Jalkapalloseuralla on myös teoreettinen mahdollisuus nousta mitaleille, mikäli FC Lahti ja HJK kärsisivät tappiot ja VJS voittaisi Rovaniemen Palloseuran.

FC Lahden menestyksen kulmakiviä ovat olleet maalivahdit Osku Maukonen, Veikka Rättö ja Elmeri Nieminen. Maalinteosta ovat vastanneet Vilho Huovila kahdeksalla osumallaan ja Aleksi Paalanen kuudella maalilla. Edellisissä otteluissa vireeseen päässyt Viljami Kajeniemi on iskenyt viisi kertaa. Lahti joutuu kuitenkin tulemaan lauantaina toimeen ilman loistavasti esiintynyttä toppariaan Colin Ndabawedjeä, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Lahtelaisilla riittää silti laajuutta paikata poissaoloja ja tavoitteena on poistua Kisapuistosta mitalit kaulassa.

FC Lahti U17 – PKKU 30.9.2023 kello 13.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: FC Reipas