FC Lahti tekee paikallista hyvää vierailemalla Namikan pienryhmäkodissa

FC Lahti tekee yhdessä yhteistyökumppaninsa Afire Oy:n kanssa hyvän mielen käden ojennuksen tukemalla paikallisia nuoria ja lapsia. FC Lahden pelaajat Onni Hänninen ja Daniel Koskipalo kävivät Humana Namikan pienryhmäkodissa tutustumassa sijaishuolto- ja lastensuojelupalveluihin. Samalla pelaajat jakoivat pienryhmäkodille Afiren tarjoamia ottelulippuja FC Lahden otteluihin.

Namikan pienryhmäkoti tarjoaa nykyisin palveluitaan huostaanotetuille sekä avohuollon tukitoimien piiriin sijoitetuille yläaste- ja lukioikäisille lapsille. Koko kasvatuksen ja toiminnan perustana on se, että lapsi tai nuori kokee itsensä kuulluksi ja nähdyksi. Lapsia pyritään kasvatuksessa tukemaan positiivisella ja kannustavalla vuorovaikuttamisella ja mahdollistamaan monin eri tavoin muun muassa heidän erilaisia harrastusmahdollisuuksiansa, joustamalla mahdollisesti tarpeen vaatiessa esimerkiksi kotiintuloajoista. Nuorten harrastusten ja urheilumahdollisuuksien tukeminen on erittäin tärkeää muun muassa Humana Namikan pienryhmäkodin työntekijä Joose Lehtoselle.

– Lähdin toimintaan mukaan noin vuosi sitten avoimin ja rennoin mielin. Ajattelin itse, että pystyn hyödyntämään omaa urheilutaustaani ja sosiaalialankoulutustani ja niiden avulla tukemaan ja opastamaan lapsia parhaalla mahdollisella tavalla oikeiden valintojen pariin. Välillä täällä urheillaan vähän enemmän ja välillä touhutaan muiden asioiden parissa kaikki yhdessä oppien, kertoo Lehtonen.

Lehtonen kertoo kokevansa tehdyn yhteistyön paikallisten urheiluseurojen kanssa todella tärkeäksi ja merkittäväksi. Lehtonen on erittäin iloinen, että FC Lahti ja Afire päättävät toteuttaa viime vuoden tapaisen ”käden ojennuksen” paikallisille nuorille.

– Tämä yhteistyö merkitsee sitä, että saamme jatkossakin tuoda lapsia ja nuoria urheilun sekä kulttuurin pariin. Itselleni henkilökohtaisesti se on erittäin tärkeää, että paikalliset urheiluseurat antavat tällaisen hyväntahtoisen käden ojennuksen vaikeista oloista tuleville lapsille ja nuorille, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuuksia mennä peleihin ja osallistua tällaisiin kivoihin ja hauskoihin juttuihin. Jalkapallo ja urheilu merkitsevät näille lapsille ja nuorille todella paljon ja toivottavasti voimme jatkossakin tämän tapaisilla esimerkeillä ja tempauksilla sekä erilaisilla harrastusmahdollisuuksien tukemisilla, olla kannustamassa ja vaikuttamassa myönteisesti näiden nuorten kasvatukseen, toivoo Lehtonen.

Humana Namikan pienryhmäkodille tarjoamat otteluliput mahdollisti FC Lahden kanssa sen yhteistyökumppani Afire Oy.

Kuvassa Daniel Koskipalon ja Onni Hännisen välissä Joose Lehtonen.

Teksti ja kuva: Markus Jokiniemi