placeholder

FC Lahti tasapeliin Kisapuistossa

Kotijoukkue FC Lahti hallitsi kenttätapahtumia selvästi, mutta ei saanut lukuisista paikoista huolimatta tehtyä yhtään osumaa rovaniemeläisten verkkoon. Lahtelaiset laukoivat maalia kohti muhkeat kymmenen (21/10) kertaa vieraiden yhtä (2/1) vastaan, minkä vuoksi lahtelaisten kasvoilla loisti pienoinen pettymys ottelun päätyttyä. FC Lahti jatkaa Veikkausliigassa sijalla neljä, RoPS piti paikkansa sarjakärjessä.

RoPS oli heti alussa vaikeuksissa, mutta sai silti rakennettua kamppailun ensimmäisen tekopaikan. Aapo Heikkilä pujahti lahtelaispuolustuksen välistä päästen laukomaan pienestä kulmasta kohti maalia. Vasjutin nappasi vedon eleettömästi kiinni.

Hetken päästä Kalle Taimi pääsi puskemaan Hassan Sesayn vapaapotkusta, mutta yritys meni yli. FC Lahti jatkoi pelin hallitsemista ja RoPS oli avaamisen kanssa vaikeuksissa. Seuraavaksi rovaniemeläisten maalia uhitteli Artjom Dmitrijev, jonka laukaus lähti matalana kohti alakulmaa.

Paikkojen jälkeen peli tasoittui ja myös RoPS pääsi paremmin peliin mukaan. Seuraavan kerran yleisö huokaisi 25. minuutin kohdalla. Santeri Hostikka juoni Hassan Sesayn kanssa laidalta keskityspaikan, ja lopulta oli milleistä kiinni, ettei Stenio osunut palloon RoPS-maalin edessä. Paine jatkui. Aleksi Paananen nypläsi pienillä liikkeillä itselleen tilaa, minkä johdosta Henri Anier pääsi tälläämään. Veto meni kuitenkin yli.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Hostikalle oli avautua loistava mahdollisuus avata ottelun maalihanat, mutta hän ei aivan ennättänyt Stenion rangaistualueelle lähettämään palloon ja veto epäonnistui. Hetkeä myöhemmin Sesay tykitti kovan pommin, jonka Reguero torjui heittäytymällä.

Pelin kuva ei juuri muuttunut toisella puoliajalla. FC Lahti piti palloa suurimman osan pelistä ja varsinkin viimeisillä minuuteilla RoPS ei tehnyt enää juuri muuta kuin purki palloja pois omalta alueeltaan.

Toinen puoliaika oli samalla Hostikan näytös, josta jäi puuttumaan ainoastaan viimeinen silaus eli maali. Hostikka yritti ottaa ratkaisijan roolia ensin vapaapotkun muodossa, minkä jälkeen hän esitti upean yksilösuorituksen harhauttamalla itsensä kuljetuksen päätteeksi laukaisupaikkaan – kierteinen veto kolahti RoPS-maalin sisätolppaan ja kimmonneesta pallosta Artjom Dmitrijev laukoi pallon yli maalista.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas yritti hakea peliin viimeistä vaihdetta suorittamalla tuplavaihdon 66. minuutilla. Pelin kuva jatkui kuitenkin samanlaisena loppuun saakka. RoPS sai aikaiseksi yhden puolivaarallisen tilanteen, mutta muuten peli pyöri keskialueen ja RoPS:n puolustusalueen välissä.

Toni Korkeakunnas oli ottelun päätyttyä pettynyt tasapeliin, mutta kehui silti pelaajiensa esitystä vuolaasti.

–Iso pettymys tämä oli siihen nähden, minkälainen peli oli. Mun mielestä olimme hyvin valmistautuneita ja aktiivisia, voitettiin palloja yläalueella ja hallittiin palloa. Ei olla näin hyvään, jopa ylivoimaiseen esitykseen pystytty. Eihän siihen jäänyt muuta kuin viimeistely, Korkeakunnas kiteytti.

–Viimeistely on varmaan meidän seuraava kehityskohde. Me oltiin itse asiassa aika hyvillä paikoilla, mutta viimeistely-yritykset olivat aika heppoisia. Pelattiin vähän niin kuin jääkiekkokevään kunniaksi pakkopeliä vastustajan päässä. RoPS on sitkeä jengi ja he taistelevat todella hyvin. Me ei pystytty sitä murtamaan ja olen siihen pettynyt, mutta kääntäen olen tosi ylpeä meidän joukkueesta ja aktiivisuudesta ja rohkeudesta sarjajohtajaa vastaan. Se rohkaisee, että uskomme omaan tekemiseen ja se tuloskin tulee sieltä, Korkeakunnas näki.

FC Lahti – RoPS

FC Lahti

Vasjutin

Hauhia – Vjatkin – Jovanovic

Taimi (Osipov 66′) – Dmitrijev – Paananen – Sesay

Stenio (Hertsi 66′) – Anier – Hostikka

YLEISÖÄ 2 133