placeholder

FC Lahti talvehtinut hyvin

FC Lahti aloittaa omalta osaltaan liigakautensa 2016 lauantaina vieraskentällä FC Interin vieraana.

Liiga-avausta on odotettu lahtelaisleirissä kuin kuuta nousevaa.

– Hyvin innostunut ilmapiiri. Uusiutunut joukkue on talvehtinut hyvin. Vihdoinkin pelit alkavat. Talvi oli meille pitkä ja antoisa. Paljon on harjoiteltu ja ollaan niin valmiita kuin voi olla, Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas riemuitsee.

Inter ja Lahti kohtasivat toisensa harjoituskaudella Liigacupin alkusarjan ottelussa. Tuolloin Mukkulan hallissa Lahti otti turkulaisista niskalenkin voitettuaan ottelun lukemin 2-1. Alkuviikolla Inter kaatoi Karjaalla pelatussa harjoitusottelussa EIF:n lukemin 4-0.

– Rutinoitunut joukkue, jonka keskuspuolustus on uusiutunut. Topparina fyysisesti vahvat afrikkalaiset, Faith Friday Obilor ja Pape Habib Sow. Paljon tuttuja pelaajia. Ei mitään ihmeellistä ja mullistavaa. Suurin ero siinä aiempaan, että pallonhallinta ei ole itsetarkoitus. Siinä mielessä tullut pragmaattisempi lähestymistapa. Tämän päivän Inter tekee nopeita suunnanmuutoksia ja on monipuolisempi kuin aikaisempi. Nostettu yhdeksi ennakkosuosikiksi. Hyvä nähdä, miten nuorisomme vastaa siihen. Nousujohteinen talvi ollut kummallakin joukkueella, Korkeakunnas miettii.

– Otetaan haaste vastaan. Hyvä aloittaa vieraissa hyvällä kentällä. Tulee varmaan hieno peli, kaikki haluavat voittaa. Povaan viihdyttävää peliä. Me emme ainakaan rupea peruuttelemaan, ”Toke” täräyttää.

Veritas Stadionilla ottelualustana toimii luonnonnurmi. Interin piti aloittaa oma liigakautensa jo viime viikonloppuna samaisella stadionilla SJK:ta vastaan, mutta tuo ottelu siirrettiin kenttäolosuhteiden takia. Nyt nurmi on siinä kunnossa, että siinä voi jalkapallo-ottelun pelata.

Lahden joukkueella tuntuman ottaminen luonnonnurmeen on jäänyt välistä olosuhteiden takia. Sen taakse joukkue ei aio kuitenkaan piiloutua.

– Totta kai alkuun voi olla tunnustelevaa. Tämä on yksi suomalaisen jalkapallon paradokseja. Ei mitään mahdollisuuksia päästä nurmelle, joten irtonapit on ajettu saunassa sisään. Ei ole mitään järkeä mennä pellolle vain sen takia, että se on nurmi. Ennenkin on pelattu nurmilla ja tekonurmilla, ei mennä sen taakse. Ei tämä tietysti mikään ideaalitilanne ole, Korkeakunnas miettii.

Joukkue pääsee otteluun hyvistä lähtöasetelmista. Poissaoloja ei liiemmälti ole.

– Jussi Länsitalo ja Euller ovat varmasti sivussa. Boris Tatarin pelikunto ratkeaa perjantaina, kuvista ei löytynyt mitään vakavampaa. Katsotaan miten se reagoi, kun on hoidettu ja levätty. Ei oteta turhia riskejä, meillä on hyvä pelaajatilanne, Korkeakunnas valaisee.

FC Inter – FC Lahti 09.04.2016 klo 16.00 @Veritas Stadion