FC Lahti taisteli tasapelin Kuopiosta

Kamppailu sai uuden suunnan jo kuudennella minuutilla. Kuopiolaisten Lum Rexhepi yritti syöttää pallon maalivahti Miika Töyrään jalkaan, mutta passi jäi liian hiljaiseksi ja lahtelaiskärki Henri Anier pääsi ryöstämään pallon itselleen. Anier kiersi maalivahdin ja sijoitti lukemiksi 0–1.

KuPS otti vähitellen pallollista hallintaa itselleen. Nopeasti takaiskun jälkeen KuPS sai vaarallisen tilanteen vapaapotkusta. Kalle Taimi sai kuitenkin taisteltua pallon päätyrajan yli kuopiolaisten venytystä. KuPS:n seuraavat yritykset olivat liian vaisuja, jotta lahtelaisten maalilla torjunutta Aleksandr Vasjutinia oltaisiin yllätetty.

Kuhnureilla oli sauma mennä kahden maalin johtoon 21. minuutilla, kun KuPS-maalia kohti noussut Kalle Taimi pelattiin tekopaikkaan. Yritys kilpistyi torjuntaan. Aivan ensimmäisen puoliajan päätteeksi KuPS sai vapaapotkun, josta Rexhepi puski pallon ylähirteen. Jatkotilanteesta Rexhepi suti pallon ohi maalista.

Edellisessä ottelussa FC Lahti painosti RoPS:ia koko toisen puoliajan. Kuopiossa lahtelaisten rooli oli päinvastainen, sillä KuPS painosti ja Lahti puolusti tiiviisti jokaisen pelaajan voimin. Muuri kesti ehjänä 68. minuutille saakka, kunnes Petteri Pennanen pääsi tasoittamaan ottelun Ilmari Niskasen keskityksestä.

Tasoituksen jälkeen Lahdella oli vielä mahdollisuus johtomaaliin. Anier löysi vapaan väylän nousten pallon kanssa aina rangaistusalueen tuntumaan saakka. Vihainen laukaus suuntautui kohti alakulmaa, mutta Töyräs venytti kätensä tielle. Viimeinen vartti oli taas KuPS:n vahvaa hallintaa. Kotijoukkue törmäsi kuitenkin uhrautuvasti pelanneeseen lahtelaispuolustukseen, minkä johdosta harva laukaus päätyi maalille saakka.

Pistejako tyydytti päävalmentaja Toni Korkeakunnasta. Parannuksen varaa jäi Korkeakunnaksen mukaan pallolliseen peliin.

–Ennakkoon ajateltuna piste mestarisuosikin kotikentältä oli kova suoritus niin ei tässä ihan tyytymätön voi olla. Lopussa otteen herpaantuminen ei taas ollut niin hyvä juttu, Korkeakunnas summasi.

Korkeakunnas jakoi kiitosta joukkueen nuorille pelaajille. Otteluruuhkan ja loukkaantumisten myötä nuorisokaarti on saanut mukavasti peliminuutteja.

–Keskikentän kokenut konkari Paananen oli sitä mieltä, että aika paljon juostiin tässä ottelussa. Kovan työn pelaajat tekivät. Nuorista pelaajista Jäntti on ollut kaikissa peleissä mukana ja ottanut paikkansa kokoonpanosta. Ja sitä varten noita nuoria meillä on, että he ovat valmiina, jos paikka tulee

Päävalmentajan mukaan FC Lahti haluaa taistella tälläkin kaudella kärkisijoista. Hyvän alkukauden myötä joukkue on taulukossa neljäntenä.

–Ei me lähdetä tästä sijoitusta huonontamaan. Meillä on Eurooppa-sijat unelmana myös tällä kaudella. Tänään en ollut pallolliseen peliin tyytyväinen, mutta puolustettiin hyvin. Vielä pitäisi saada yhteen otteluun sekä hyvä puolustus että hyvä pallollinen peli.

FC Lahden vieraskiertue huipentuu tältä osin Helsinkiin HJK:n vieraana. Ottelu pelataan ensi torstaina.