placeholder

FC Lahti sunnuntaina Kemiin

FC Lahden matka jatkuu sunnuntaina hyvin kautensa aloittaneen sarjanousija PS Kemin vieraaksi.

Lahti palasi maaottelutauolta viime torstaina voitokkaasti, kun se kukisti kotikentällään FC Interin lukemin 1-0. Tuossa ottelussa päävalmentaja Toni Korkeakunnas jätti pelaajavaihdot aivan pelin viime minuuteille saakka. Voittavaa kokoonpanoa ei lähdetä hirveästi muokkaamaan, vaikka lepopäiviä ei otteluiden välille jää kuin pari päivää.

– Ei suuria muutoksia. Varmaan sitten sen jälkeen alkaa suurempi kierrättäminen, jos on tarvetta. Parin pelaajan kohdalla katsellaan tilannetta, Korkeakunnas kertoo.

FC Interiä vastaan Kuhnurit pelasivat varsin mallikelpoisen ottelun.

– Pelattiin aika tasapainoinen ja ehjä peli. Lukemat jäivät pieneksi, mutta nyt päästiin jo hyville maalipaikoille. Seuraava pykälä on saada paikoista maaleja. Peli oli aika hyvin kontrollissa, lopussakaan vastustaja ei saanut mitään painetta aikaiseksi. Aina pieniä korjauskohtia löytyy, mutta iso kuva oli aika hyvä. Olen tyytyväinen pelilliseen ilmeiseen ja kamppailu halukkuuteen. Boksipelaamisessa oli iso pykälä eteenpäin, eikä luovuttu pallosta niin helposti kuin aikaisemmin, ”Toke” miettii.

Lahden piti kohdata PS Kemi alkukaudesta Kisapuistossa, mutta tuo ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan kentän ollessa tuolloin pelikelvoton. Vaikkei joukkueet ole tänä vuonna kohdanneetkaan, on Korkeakunnas miettinyt keinot kemiläisten kukistamiseksi.

– Ole nähnyt livenäkin paikalla ja videoita katsellut. Selkeä profiili joukkueella. Suoraviivainen, fyysinen ja kansainvälinen joukkue. Paljon kokeneita pelaajia eri maista. Vaikea vastustaja ja saavat varmasti hurmosta pelatessaan ensimmäisen varsinaisen kotiottelun Kemissä, Korkeakunnas tietää.

Mikko Kuningas lähtee näillä näkymin Fluminenseen lainapestille heinäkuun alussa. Ivan Solovjevin lainasopimus Lahteen päättyy puolestaan kesäkuun jälkeen. Mahdollisten uusien hankintojen kanssa Lahti ei aio hätäillä.

– Ei ole mitään uutta. Todennäköisesti molemmat lähtee. Ei aiheuta meille mitään paniikkia. Meillä on paljon pelaamattomia pelaajia. (Kalle) Multanen, (Fareed) Sadat ja Paavot Ahola sekä Voutilainen pelaavat Akatemian pelin lauantaina. Euller ei ollut lapulla viime pelissä, eikä Rafael ei ole pelannut pitkään aikaan meillä. Katsotaan rauhassa. Pitää olla sopivia pelaajia ja selkeitä, jotka hyödyttää meitä. Ei vain numeroita paitaan. Kesäkuussa on kovin ruuhka, heinäkuu on aika rauhallinen. Ollaan koko ajan hereillä hankintojen suhteen, Korkeakunnas valottaa.

Joukkueen terveystilanne on PS Kemi – ottelun alla erinomainen, sillä ainoa varma poissaolija on Pyry Kärkkäinen.

– Kärkkäinen on jo ensi viikolla mukana toivon mukaan jälkimmäisessä pelissä, Korkeakunnas sanoo.

PS Kemi – FC Lahti 12.06.2016 klo 13.30 @Sauvosaaren kenttä