placeholder

FC Lahti sopimukseen Paavo Voutilaisen kanssa

Voutilainen oli iloisissa tunnelmissa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

– Tosi hyvillä fiiliksillä! En malta odottaa ensi kautta, kun pääsee olemaan täysillä mukana alusta asti, Voutilainen iloitsee.

Topparina pelaava Voutilainen on kuulunut Lahti Akatemian vakiokalustoon menneellä kaudella ja loppukauden ajaksi hänet nostettiin liigajoukkueen mukaan haistelemaan tunnelmia.

Nuoresta iästään huolimatta Voutilainen on pärjännyt miesten seassa vaivatta.

– Ihan hyvin omasta mielestäni. Aiemmin pelasin kolmosessa, siinä on pieni ero kakkoseen. Ihan hyvin pelit menivät omasta mielestäni, Voutilainen arvioi.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas arvioi Voutilaisen menneen vuoden aikana paljon eteenpäin.

– Kehitystä on tapahtunut huimasti. On ollut 16-vuotiaana kakkosdivisioonassa Akatemian vakiotoppari. Nousi avaavaksi toppariksi myös ikäluokkansa maajoukkueessa. Pääsääntöisesti hän on ollut Akatemian mukana, sinne kiitoksia valmennustiimille. Siirtynyt nyt meidän alaisuuteen syksyn ajaksi ja aloittaa talven meidän kanssa. Katsotaan sitten miten kehitys eteen. Odotusarvo on, että vähintään Veikkausliigatason toppari hänestä tulee lähivuosina, Korkeakunnas sanoo.

Voitontahtoa löytyy nuorelta mieheltä riittämiin.

– Olen sellainen, että pidän tosi paljon ääntä kentällä. En ikinä halua hävitä ja menen kovaa tilanteisiin. Osaan palloa käsitellä. En ole ihan puinen, että laittaisin koko ajan pitkää, Voutilainen miettii.

– Hyvä pelikäsitys ja rauhallinen pallollinen pelaaja. On fyysisesti vahva, mutta tarvitsee lisää vauhtia ja räjähtävyyttä, ”Toke” arvioi.

Imatralta Lahteen jalkapallon perässä muuttanut Voutilainen on

kotiutunut mastojen juurelle hyvin.

– Hyvin olen kotiutunut. Tunsin jo ennesttään täältä ihmisiä. Ei mitään ongelmia ole ollut, Voutilainen sanoo.

Voutilaisen kova työ palkitaan marraskuussa, kun hän pääsee tutustumismatkalle Brasiliaan.

– Fiksu ja täysipäinen nuori. Kovia valintoja on tehnyt, kun lähtenyt Imatralta tänne urheilulukioon jalkapallon perässä. Jalkapallon ehdoilla elää ja hoitaa koulun ohessa. On lähdössä Brasiliaan Fluminensen Akatemiaan Mikko Kuninkaan kanssa marraskuussa samalla kun minä ja Joni Kallioinen menemme sinne, Korkeakunnas valottaa.

Uran suhteen tähtäin on asetettu korkealle.

– Ensin tavoite on saada minuutteja Lahden mukana. Tulevaisuudessa tavoite on pelata ammatikseen futista jossain Euroopan isossa jalkapallosarjassa, Voutilainen paaluttaa.