placeholder

FC Lahti sopimukseen Hassan Sesayn kanssa

FC Lahti on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen sierraleonelaisen Hassan Sesayn kanssa. 28-vuotias Sesay on edustanut FC Lahtea kahden viime kauden ajan ja aikaisemmin urallaan Klubi04:ää, Atlantista, KuPS:a, Örebrota, FC Viikinkejä sekä MYPA:a. Kotimaassaan Sierra Leonessa hän edusti Ports Authoritya.

Sesay aloittaa kolmannen kautensa mieluusti tutussa ympäristössä.

– Hienoa olla takaisin Lahdessa! Meillä on nuori joukkue, mutta uskon nuorien pelaajien olevan valmiita pelaamaan liigassa, Sesay iloitsee.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottaa tutun pelaajan kernaasti miehistöönsä. Sesay tuo tarvittua kokemusta muuten nuoreen joukkueeseen.

– Hassan on hyvä, kokenut ja monikäyttöinen Veikkausliigatason pelaaja. Tässä meidän tilanteessa nimenomaan kokenut, kun meille on tullut paljon nuoria. Pystyy pelaamaan keskikentällä melkein paikan kuin paikan tarvittaessa ja varsinkin linkkinä molemmilla puolilla, Korkeakunnas sanoo.

– Puolustukseen on haettu yhtä lisäpelaajaa. Meillä oli kaikenlaisia kartoituksia, mutta valittiin tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Tiedetään, mitä saadaan, ”Toke” jatkaa.

Puolustuspää on hyvissä kantimissa Sesayn sopimuksen myötä.

– Meillä lähtökohtaisesti Jani (Tanska) ja Pyry (Kärkkäinen) ovat topparit, ja sen lisäksi nuori Paavo (Voutilainen), Mikko (Hauhia) ja Boris (Tatar) pystyvät pelaamaan topparina. Laitapuolustajaksi on sitten Boris, Mikko, Hassan, (Jussi) Länsitalo ja (Paavo) Ahola. Meillä on kuusi kokenutta pelaajaa ja kaksi nuorta haastajaa puolustuslinjaan. Hyvä tilanne sen osalta, Korkeakunnas miettii.

Sesayn ensimmäinen kausi Lahdessa päättyi pronssijuhliin, mutta viime kaudella oli tyytyminen viidenteen sijaan.

– Ensimmäinen kausi oli täydellinen suoritus meiltä, mutta toinen kausi oli todella vaikea, Sesay muistaa.

Kuhnurit ovat kokeneet isoja muutoksia. Joukkueen riveistä on lähtenyt viime kauteen nähden paljon kokemusta ja tilalle on tullut nuorta voimaa. Sesay näkee joukkueella olevan mahdollisuudet taistella kärkisijoista, mutta painottaa onnistuneen alkukauden merkitystä.

– Jalkapallossa ei koskaan tiedä. Kokemuksella Veikkausliigasta tiedän, että kymmenen ensimmäistä peliä ovat todella tärkeät. Pitää olla varovainen ja kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Uskon meillä olevan erittäin hyvä joukkue. Valmentaja ”Toke” (Toni Korkeakunnas) uskoo nuoriin pelaajiin ja antaa heille mahdollisuuden. Uskon meidän olevan hyvällä sijalla kauden päätteeksi, Sesay sanoo.

Sesay on nähty monikäyttöisyytensä vuoksi usealla eri pelipaikalla. Hän itse uskoo pelaavansa suurimmaksi osaksi vasempana laitapuolustajana.

– Se riippuu vastustajasta. ”Toke” on valmentanut minua viisi kautta ja tietää voivansa käyttää minua usealla pelipaikalla. Uskon parhaan pelipaikkani olevan kuitenkin vasempana laitapuolustajana, sillä Suomessa ei ole hirveän paljon vasenjalkaisia laitapuolustajia, Sesay tietää.

Sesayn sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa 22 pelaajasopimusta.