placeholder

FC Lahti sopimukseen Boris Tatarin kanssa

Tatar itse oli erittäin mielessään sopimuksen synnystä Lahden kanssa.

– Tunne on erittäin hyvä! Tämä oli ehdottomasti, mitä etsin, kun tulin Suomeen. Tämä on iso mahdollisuus minulle pelata Veikkausliigaa ensi kaudella. Iso askel eteenpäin, Tatar iloitsee.

Mies on puolustuspään monikäyttömies, mutta omin paikka löytyy oikealta laidalta.

– Minun luontainen pelipaikka on oikea laitapakki, mutta olen tällä kaudella pelannut topparinakin. Molemmat roolit sujuu onnistuneesti, Tatar kertoo.

– Sanotaan, että olen hyvä ilmassa ja taktisesti hyvä, Tatar luonnehtii vahvuuksiaan.

Uusiin joukkuekavereihinkin Tatar on jo ehtinyt tutustua.

– Olen nyt treenannut heidän kanssaan muutaman kerran. Tunnen heidät jo hyvin, Tatar sanoo.

Lahden kaupunki vaikuttaa ensisilmäykseltä juuri oikeanlaiselta.

– En ole vielä nähnyt paljon. Tähän mennessä, mitä olen nähnyt, niin tykkään todella paljon. Sopii minulle oikein hyvin, ettei ole niin iso, Tatar viittaa reilun 100 000 asukaslukuun.

Toni Korkeakunnas saa Tatarilta kehut.

– Mielestäni hän on taktinen, suora pelaajille ja tietää mitä haluaa heiltä. Tykkään avoimuudesta pelaajien ja valmennuksen välillä. Se oli iso syy, miksi halusin tänne, Tatar kehuu.

Korkeakunnas suitsuttaa tuoreinta värväystään vastavuoroisesti.

– Valmis pelaaja. Pelannut läpi Montenegron nuorisomaajoukkueet. Fyysisesti todella vahva, aggressiivinen, aktiivinen. Intohimoinen ja haluaa urallaan eteenpäin. En usko, että tämä jää hänen viimeiseksi pysäkikseen. Pelaaja minun makuun, antaa kaikkensa. Mitä olen huomannut pelipaikkakohtaisesti, niin selkeästi parhaat keskitykset meidän joukkueesta. Ne ovat kovia ja tarkkoja. Se on laitapuolustajalle hyvä ominaisuus, Korkeakunnas arvioi.

– Monikäyttöinen, pystyy pelaamaan useaa paikkaa. Ihmisenä hyvin sivistynyt kaveri, puhuu erinomaista englantia ja on todella sosiaalinen. Tuntuu, että on jo osa jengiä. Kovat odotukset ensi kaudelle. Ei hän tule tänne miksikään kokelaaksi vaan pelaamaan, Korkeakunnas vakuuttaa.

Tatar löytyi vanhan tutun suosiolla avustuksella.

– Vanhalle kollegalle Mike Keeyneylle kiitosta. Vinkkasi, että on aivan liian hyvä pelaaja heidän tasolleen. Pystynyt olemaan kesken heidänkin kauttaan meillä testissä, ”Toke” jakaa kiitosta.

Tatar on juuri sellainen pelaaja, joita ensi kauden joukkueeseen halutaan.

– Meidän pitää löytää tämmöisiä urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Vauhtia ja intohimoa halutaan lisää tämän vuoden joukkueeseen verrattuna. Se on se vuoden 2016 teema, Korkeakunnas päättää.