FC Lahti pettyi Turussa

Ottelu alkoi Lahden hienoisella hallinnalla. Jasin Assehnoun ja Dimitry Imbongo olivat aktiivisia, mutta Interin puolustus kesti Lahden alkurynnistyksen. Vartin kohdilla myös Inter sai peliään rullaamaan ja toisessa päässä Patrick Rakovsky joutui torjuntatöihin. Timo Furuholm ja Jesper Engström olivat jakson ensimmäisellä puoliskolla paikoilla, mutta myös Lahti kesti.

Noin puolen tunnin kohdilla Inter avasi maalitilinsä. Inter prässäsi syvältä ja Lahti menetti pallon omalla rangaistusalueella. Lahtelaispuolustus blokkasi ensimmäisen vedon, mutta pallo kimposi vajaaseen 20 metriin Anthony Annanille. Annanin laukaus otti pienen kimmokkeen ja painui Lahden maalin alakulmaan.

Jakson lopussa kummassakin päässä maalipuut kolisivat. Ensin syntymäpäiväsankari Eemeli Virta ajoi röyhkeästi Interin rangaistusalueelle ja ampui. Henrik Moisander sai hieman sormiaan väliin ja pallo osui tolppaan. Jatkotilanteesta turkulaiset siivosivat pallon kulmaksi. Kulmasta Kari Arkivuon tilalle vaihdettu Teemu Jäntti yritti suoraa maalia, mutta pallo osui yläputkeen. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Álvaro Muñiz ampui hirveän pommin ylähirteen. Paikoista huolimatta tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla kentällä ei enää ollut kuin yksi joukkue ja se oli kotijoukkue. Viiden minuutin pelin jälkeen Jesper Engströmin matala keskitys maalille löysi Timo Furuholmin. Furuholm jatkoi pallon ohi Patrick Rakovskyn ja kotijoukkue johti jo 2-0.

Inter prässäsi hyvin ja tyrehdytti vierailijoiden pelinrakentelun. Lahden ainoiksi paikoiksi jäivät Dimitry Imbongon kaksi vetoa. Inter puolestaan loi paikkoja ja ainoastaan Patrick Rakovskyn torjunnat pitivät Lahden pelissä mukana.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Inter naulasi ottelun kulmapotkun jälkitilanteesta. Taiki Kagayama haastoi laidalta rangaistusalueelle. Japanilaistaituri toimitti pallon maalille ja Benjamin Källman jatkoi päätöslukemiksi 3-0.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Hänen mukaansa joukkue hävisi liikaa kamppailuja. Zeneli oli pettynyt myös siihen, että joukkue ei saanut nostettua tasoaan ottelun aikana.

– Olen pettynyt. En vain tulokseen vaan myös pelaamiseen. Mielestäni emme olleet omalla tasollamme ja hävisimme liikaa kaksinkamppailuja ja kakkospalloja, varsinkin puolustuslinjan edessä. Olen pettynyt, että emme saaneet nostettua omaa peliämme ottelun aikana tai toisella jaksolla sille tasolle, millä sen kuuluisi olla. Oliko sitten toinen kovan joukkueen kohtaaminen viikon sisään henkisesti ja fyysisesti niin raskas, että se viimeinen silaus puuttui, Zeneli pohtii.

Tappio pudotti Lahden jälleen kahdeksanneksi. Keskikasti on kuitenkin tiivis ja matkaa kuudenteen sijaan on vain kaksi pistettä. Kauaa seuraavaa mahdollisuutta napata pisteitä ei kuitenkaan tarvitse odottaa, sillä FC Lahti kohtaa kotikentällä IFK Mariehamnin jo perjantaina.

Rakovsky; Arkivuo (28′ Jäntti), Viitikko, Lahti, Coubronne; Virta (63 Rashica), Eninful, Kuningas; Assehnoun, Imbongo, Zeqiri (57′ Lampinen)