placeholder

FC Lahti palasi sorvin äärelle

FC Lahti palasi kuluneen viikon maanantaina takaisin joukkueharjoitusten pariin. Harjoituksissa on vilissyt sopimuspelaajien lisäksi useita testipelaajia. Brasilialaisesta yhteistyöseura Fluminensesta saapuva brasilialaiskolmikko liittyy Matheus Alvesin johdolla joukkueen vahvuuteen 22. päivä tammikuuta.

Ensimmäinen harjoitusviikko on ollut osin hajanainen torstaina suoritetuista testeistä johtuen. Ensi viikon tiistaina edessä ovat nopeustestit, jotka suoritetaan Pajulahdessa.

– Harjoitusviikko on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, kuormitukseltaan suhteellisen rauhallisesti. Torstaina oli ensimmäiset testit. Tonnin tasotesti, joka oli monelle pelaajalle uusi testi. Se antoi osviittaa, että talvella on omatoimisesti jotain muutakin tehty kuin levätty. Ensi viikolla saadaan tarkemmat arvot sykearvoista. Näitä ruvetaan käyttämään harjoituksissa hyväksi First Beat-laitteiston avulla. Niillä saadaan oikeat harjoitusvasteet ja pystytään seuraamaan, millä rasitustasoilla pelaajat liikkuvat. Pystytään toteuttamaan myös kehittävää toimintaa, ettei liikuta koko ajan ylärajoilla, kun vasta ensimmäinen jakso menossa. Tommi Ojanen on ollut jeesaamassa testaamisessa ja tulosten analysoinnissa. Häneltä tulee myös laitteisto käyttöön, valmentaja Toni Huuhka kertoo.

Kuhnurit luovat fysiikan puolelta pohjia tulevaan kauteen, mutta myöskään palloa ei ole unohdettu harjoittelusta.

– Puhtaasti jako on niin, että aamupäivän treenit ovat fyysiseen harjoitteluun suuntaavia ja pallolliset treenit ovat iltapäivisin. Luodaan pohjia kestävyyden ja lihaskestävyyden kannalta. Nousujohteisesti tehdään ja yksi kovempi viikko saadaan toteutettua tässä preseasonin ensimmäisellä jaksollakin, Huuhka sanoo.

Testipelaajien joukkoon kuuluvat FC Jazzissa viime kaudella pelannut Ville-Valtteri Starck (-95), FC Espoon Fareed Sadat (-98), PEPOn Tomi Karttunen (-97), PKKU:n Santeri Hostikka (-97) ja JäPSin Hedi Khayat (-94). Heidän lisäksi harjoitusringissä mukana ovat seuran omat lupaukset Justus Kauppinen (-97), Nuutti Laaksonen (-99) ja Santeri Pakkanen (-98).

– Antaneet positiivista ja pirteätä kuvaa. Tietysti testipelaajana haluat antaa kuvan, että haet tosissaan sopimusta ja pelipaikkaa. Itselle he ovat uusia tuttavuuksia. Toistaiseksi antaneet hyvän kuvan itsestään ja hyvin pysyneet mukana, Huuhka kehuu.

Viikon päästä FC Lahti osallistuu Porissa järjestettävään Kotijoukkue-turnaukseen. Perjantaina vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari SJK klo 16.00 alkaen ja lauantaina vastassa on joko isäntäjoukkue FC Jazz tai Ilves riippuen perjantain ottelun tuloksista. Perjantaina voittaneet joukkueet pelaavat toisiaan vastaan finaalissa ja hävinneet kohtaavat toisensa puolestaan pronssiottelussa.

– Siellä on pari peliä tiedossa. Isolla ryhmällä lähdetään liikenteeseen, ettei tietyille pelaajilla rasitus kasaannu kahden ottelun mittaiseksi. Pääsee testipelaajat näyttämään osaamistaan treenien lisäksi ihan peleissäkin, Huuhka sanoo.

Joukkueen loukkaantumistilanne on hyvä. Ainoa pitkäaikaistoipilas on Jussi Länsitalo.

– Terveystilanne on ihan hyvä ja pyritään se myös pitämään hyvänä, Huuhka heittää.

– Länsitalon tilanne on edennyt ihan odotusten mukaisesti. Hän on tehnyt fysioterapeutti Mikko Poutiaisen kanssa hommia. Progressiivisesti tekee asioita salilla ja kestävyyden osalta. Jonkin aikaa menee, että on pallollisessa tekemisessä mukana, Huuhka valottaa Länsitalon tilannetta.

Valmennustiimin uusin tulokas on päässyt viimein aloittamaan työt toden teolla ja on ollut tyytyväinen sen antiin kiireestä huolimatta.

– Erittäin mielekäs duuni. Suhteellisen kiireitä ja työteliäitä päiviä. Pyritään viemään asioita yksilöllisempään suuntaan, testit antavat hyvää tietoa siihen. Paljon duunia, mutta ihan mielellään tekee niitä, kun kerran mahdollisuus siihen on avautunut, Huuhka myhäilee.

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

– Ennen kuin preseason alkoi, tehtiin iso pohjatyö, ettei vasta nyt aleta suunnittelemaan ja katselemaan, mitä tehdään. Se on helpottanut omaa ja muiden duunia, Huuhka päättää.