placeholder

FC Lahti palaa tositoimiin

FC Lahti palaa maaottelutauolta torstaina, kun FC Inter saapuu mittamaan lahtelaisten iskukyvyn Lahden Stadionille.

Maaottelutauko on onnistuttu käyttämään onnistuneesti hyväksi. Tauko on sisältänyt akkujen latailua ja taktisten asioiden läpi käymistä. Torstain kamppailuun Lahti on niin valmis kuin voi olla.

– Hyvin ollaan käytetty tauko hyväksi. Se on pitänyt sisällään pientä minilomaa ja lisäksi ollaan voitu rauhassa käydä taktisia asioita. Haluan ajatella niin, että meidän harjoitukset rupeaisivat näkymään pelissä jo torstaina. Hyviä harjoituksia ja nimenomaan hyökkäyspeliä on tullut hiottua. Tänään (tiistaina) pystyttiin pelaamaan 11 vs 11 peliä. Mukana oli muutamia Akatemian pelaajia ja muun muassa Henri Toivomäki oli sparraamassa meitä. Ollaan aika ideaalisti pystytty valmistautumaan, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas selostaa.

Aivan parhaalla kokoonpanolla Lahti ei otteluun pääse.

– Hassan Sesayn maaottelukomennus venyy ja hän tulee takaisin vasta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Pyry Kärkkäisen kylki ei ole parantunut kokonaan. Miikka Mujunen on ollut koko ajan flunssassa, eikä ole ollut rivissä, ”Toke” valottaa.

Lahdella alkaa todelliset härkäviikot, kun se pelaa lyhyen ajan sisään paljon pelejä.

– Nyt alkaa hurja tahti. Hullun lailla mennään kesäkuu. Nyt on pelkää valmistautumista ja palautumista. Kovin syvällisiin asioihin ei pystytä paneutumaan. Neljän ottelun rupeamassa meillä on kolme ottelua vieraissa. Kaikki on tehty, että oltaisiin valmiita, Korkeakunnas sanoo.

FC Interin pitkäaikainen päävalmentaja Job Dragstma erosi tehtävistään maaottelutauon alla ja vetovastuun joukkueesta otti hänen luotettu apuvalmentajansa Jami Wallenius. Korkeakunnas ei usko, että turkulaisryhmä olisi peliään laittanut täysiin uusiin uomiin.

– Tainnut olla hänen oikea kätensä ja suurimmat opit on ammennettu Jobilta. Ensimmäisessä pelissä pyrkivät aktiivisempaan prässiin. Tiettyjen pelaajien paikat vaihtunut. Alkukautta aggressiivisempi ja aktiivisempi joukkue, se on päällimmäinen huomio, Korkeakunnas miettii.

Stadionin pelialusta antaa loistavat puitteet ottelulle.

– Stadionin nurmi on erinomainen, Korkeakunnas kiittelee.

Perjantaina alkavia EM-kisoja Korkeakunnas aikoo seurata herkeämättä.

– Se on aina futisfanin juhlaa. On tullut aina seurattua, spekuloitua ja analysoitua. Veikkauksia järjestetty joukkueen sisällä ja kaveriporukassa. Katson sen verran, mitä aikataulut antaa myöten. Kotistudiossa joutuu koville, kun on nuori 8-vuotias asiantuntija, jonka kanssa spekuloidaan, Korkeakunnas naureskelee.

Korkeakunnakselta löytyy omat selvät suosikit kisoihin.

– Englanti on ollut aina se suosikki, todella mielenkiintoinen hyökkäysvoittoinen nuori joukkue. Paljon Tottenhamissa ja Manussa onnistuneita pelaajia. Toivon Pohjoismaisille joukkueilla menestystä. Veikkaan, että Ranska, Saksa ja Espanja kolmikosta löytyy voittaja. Olisi hienoa, jos tulisi kotivoitto Ranskalle. Ranskalla on suhteellisen nuorekas joukkue puolustusta lukuun ottamatta. Toivotaan, että hyökkäävä ja aktiivinen jalkapallo vie voiton, Korkeakunnas sanoo.

FC Lahti – FC Inter 09.06.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion