FC Lahti päätti kauden voitolla

Ottelun ensimmäinen jakso käytiin sadesäässä ja pelaajat liukastelivat syksyisellä nurmella. Kotijoukkue FC Lahti loi jakson parhaat paikat. Noin puolen tunnin kohdalla Altin Zeqiri haastoi ja syötti maalille. Matti Klinga pääsi pommittamaan suoraan syötöstä, mutta laukaus kilpistyi HIFK:n puolustusmuuriin.

Hetkeä myöhemmin sama kaksikko alusti Dimitry Imbongolle, joka kääntyi taidokkaasti rangaistusalueella ja ampui. HIFK-vahti Arnold Origi venytti laukauksen kulmaksi. Vierailijoiden paras paikka tuli Moshtagh Yaghoubille, joka pääsi ampumaan Vitinhon esityöstä tulisesti. Veto kuitenkin leijaili yli maalin ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti onnistui alussa. Altin Zeqiri alusti ja Mikko Kuningas ampui pallon tarkasti alakulmaan. Jean-Christophe Coubronne teki tilanteessa hyvällä taustajuoksullaan Kuninkaalle lisää tilaa.

Jakson edetessä IFK sai enemmän otetta ja Lahden oma peli herpaantui. Kotijoukkue sortui helppoihin pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin ja lopulta vierailija rankaisi. Foday Manneh keskitti ja Jani Bäckman oli korkeimmalla puskemassa palloa reppuun. Ottelua oli jäljellä enää kymmenisen minuuttia.

IFK hallitsi ottelua, mutta Tähtirintojen kiri katkesi, kun Hannu Patronen rikkoi hyökkäyspäässä ja sai toisen varoituksen tullen ulosajetuksi. Patrosen jätettyä kentän IFK vaihtoi kolmen miehen puolustuslinjaan ja hyökkäsi riskillä.

HIFK:n riski kostautui ja Lahti rankaisi. Eemeli Virran pitkä pystysyöttö linjan taakse vapautti Dimitry Imbongon läpiajoon. Ranskalaiskärki ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti ohi Arnold Origin ja räjäytti aidan taakse katselemaan kerääntyneen lahtelaisyleisön riemuun. Vajaalla pelannut IFK ei enää saanut kiriä aikaiseksi ja pisteet jäivät näin ollen Lahteen.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen Lahden sijoituksesta kuuden parhaan joukossa ja kolmesta pisteestä. Hän kuitenkin löysi viimeisestä ottelusta ja koko kaudesta paljon parannettavaa. Zeneli kiitti kaikkia lahtelaisia pitkästä ja raskaasta kaudesta.

– Saavutimme seuran asettaman tavoitteen. Olen silti vähän pettynyt, sillä olisimme pystyneet parempaankin. Tämä oli opettavainen kausi, välillä myös henkisesti raskas. Meillä on ollut tunteiden vuoristorataa ja rohkeutta pelata, välillä vähän liikaakin. Keli oli mikä oli ja kannattajamme olivat silti aitojen takana tukemassa meitä. Se antoi tänään lisää virtaa ja iso kiitos siitä heille. Tänään emme suoriutuneet omalla tasollamme. Pelirohkeutemme ja uskalluksen pitäisi olla vielä parempaa. Meillä oli paljon pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Tärkeintä oli kuitenkin kolme pistettä. Nyt pari viikkoa latailen akkuja ja ensi kaudella tulemme vahvempina. Kiitos kaikille lahtelaisille tästä kaudesta, Zeneli päättää.

FC Lahti sijoittui lopulta vaikeuksia sisältäneellä kaudella kuudenneksi. FC Lahti haluaa kiittää kaikkia vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita, kannattajia ja kaikkia lahtelaisia poikkeuksellisesta kaudesta. Nähdään ensi kaudella!

FC Lahti:

Kuningas, Imbongo

Rakovsky; Coubronne (v), Lahti, Viitikko, Arkivuo; Kuningas, Klinga (58′ Virta), Eninful (v) (82′ Isotalo); Zeqiri, Imbongo, Assehnoun