FC Lahti otti selkeän voiton RoPS:sta

Ottelun ensimmäinen puoliaika kulki FC Lahden komennossa. Varsinkin lahtelaisten vasen kaista Kari Arkivuon ja Jasin Assehnoun johdolla oli vireessä vyöryttäen jatkuvasti painetta vieraiden maalia kohti.

Avauspuolikkaan parhaat paikat avautuivat FC Lahden erikoistilanteista. FC Lahti meni 1-0 johtoon ottelun 19. minuutilla kulmapotkusta. Teemu Jäntti keskitti sisäänpäin kiertyvän pallon maalille ja ahnaimpana haaskalle kiirehti toppari Timi Lahti, joka puski pallon verkkoon.

Maalin jälkeen ote pysyi FC Lahden hallussa. RoPS pääsi vaivoin keskialueen yli, minkä jälkeen lahtelaisten prässi alkoi purra. RoPS yritti päästä Lahden alueelle pitkillä palloilla, mutta kotijoukkueen puolustus oli jatkuvasti vahvempi kaksinkamppailuissa.

Tauolle mentiin tiukassa, mutta FC Lahden kannalta hyvin ansaitussa johdossa.

Toisella puoliajalla FC Lahti katseli viisi minuuttia ennen kuin pallo oli jälleen RoPS:n maalissa. Teemu Jäntti puhkaisi keskikentän terävällä syötöllö, joka löysi topparin vierellä hiipineen Dimitry Imbongon. Imbongo otti pallon hyvin haltuun, harhautti ja laukoi pallon oikeaan yläkulmaan.

RoPS alkoi saada puolittaisia paikkoja tunnin jälkeen. 64. minuutilla vieraat kävivät jo lähellä, kun Matias Tamminen pääsi laukomaan vihaisen laukauksen Lahden rangaistusalueella. Kuti viuhui metrin verran yläriman yli.

Hieman lepsumman vaiheen jälkeen FC Lahti otti pelin jälleen näppeihinsä. 89. minuutilla Vahid Hambo jatkoi pallon taitavasti laidalle, josta Valdrin Rashica pelasi Pyry Lampisen puhtaaseen läpiajoon. Lampinen kuljetti pallon pilkun kohdille ja laukaisi varman sijoituksen oikeaan alakulmaan. Aivan ottelun lopussa FC Lahti sai vielä rangaistuspotkun, mutta sen RoPS-vahti Matias Niemelä selvitti.

-Olen tyytyväinen otteluun, sen kulkuun ja koko neljän ottelun ryppääseen. Oman pään pitäminen puhtaana oli voittamisen lisäksi toinen prioriteetti ja ne molemmat täyttyivät tänään. Meidän henkinen tila on nyt nousujohteinen ja RoPS:lla on valitettavasti ollut vaikeaa viime aikoina, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertasi.