placeholder

FC Lahti osaksi kansainvälistä huippuseuraa

FC Lahti yhdistyy Zenitin reservijoukkueen kanssa ja uuden seuran nimeksi tulee FC Zenit Lahti United. FCZLU aloittaa tiensä Venäjän kakkosdivisioonan läntisestä lohkosta.

Uusi joukkue pelaa tulevan kauden kotiottelunsa aluksi Karjalan Kannaksella entisessä Koivistossa, nykyisessä Primorskissa sijaitsevalla Juslana Lumiorova Stadionilla, jonka kapasiteetti on lähes 11000. Koivistossa pelaaminen kunnioittaa myös FC Lahden toisen perustajan Reippaan juuria. Hasse Kallström tarjoaa kyydit ”pelipäivä-mönkkärillään” kaikkiin Venäjällä pelattaviin kotiotteluihin. Samalla merkittävä yhteistyö mahdollistaa uuden stadionin rakentamisen Lahteen. Harjoituskeskusken rakentaminen 8000 paikkaa vetävällä stadionilla tullaan polkaistaan välittömästi käyntiin. Modernia monitoimistadionia ollaan kaavailemassa Jokimaalle.

– Stadion kompleksi tulee nousemaan reilussa neljässä kuukaudessa Jokimaan raviradalle, sillä Venäjän rakennustekniikka on valovuosia edellä Suomen vastaavaa. Päätös fuusiosta oli helppo tehdä, sillä uudenlaiset haasteet ja korvaus, joka FC Lahdelle maksettiin oli suurin, joka Suomessa on koskaan maksettu, myhäilee markkinointijohtaja Hasse Kallström suu muikeana.

9.4 pelataan sarja-avaus paikallisvastustaja FK Vyborgia vastaan. 9.9 on tarkoitus siirtyä Jokimaan uudelle stadionille pelaamaan uuden stadionin avajaisottelu jonne Hasse on kaavailemassa. Stadionin nimestä järjestetään tänään yleisökilpailu, johon voi osallistua tuomalla oman nimiehdotuksen tämän päivän kuluessa FC Lahden toimistolle kausikortti ostoksen yhteydessä.
FC Lahden Kallströmin mukaan keskustelu siitä, kuka ottaa FC Lahden paikan Veikkausliigassa, on auki. Vahvimmat ehdokkaat ovat Järvelän Jäppärä ja Myrskylän Myrsky.

– Järvelän kylätoimikunnalla on fyrkkaa ja he haluavat kyläänsä nuoria miehiä tasapainottamaan ikärakennetta. He ovat kiinnostuneet ostamaan myös koko lahtelaisen junnutyön. Myös Veikkausliigasta on näytetty vihreää valoa, kertoo Kallström. Yhteistyöpäätös on otettu FC Lahdessa vastaan erittäin innostuneesti. Jokereiden onnistuneet kokemukset KHL:ssä toimivat kannusteena ja FC Lahti haluaa olla osana Venäjän kasvavaa taloutta.

– Kaiken taustalla on kaupunkiyhteistyö. Kahden suurkaupungin, Lahden ja Pietarin historialliset yhteydet halutaan palauttaa entiseen loistoonsa. Lisäksi puhutaan Veikkausliigasta verrattuna Venäjän jalkapalloon. Lahtelaisten pelaajatie on nyt auki aina Mestareiden Liigaan asti, Kallström valottaa. Myös FC Lahden kannattajat ovat ottaneet uutisen päätöksen iloiten vastaan. Kannattajien vierasreissuja järjestävä puuhamies Luigi Neuman on katsellut jo Venäjän karttaa.

– Bussi on jo varattuna Sotshi-awaihin. Tarkoitus on matkata hyvässä seurassa Venäjän halki koko kauden ajan. Onhan nämä Pietarsaaren ja Myllykosken bunkkerit jo vähän nähtyjä, Neuman päättää ja toivottaa uudet kannattajat tervetulleiksi vierasreissuille.

Tule tänään toimistolle ostamaan kausikorttisi ja jättämään oma nimiehdotuksesi uudelle stadionille!

Oi FCZLU On!