FC Lahti nousi tappioasemasta komeaan voittoon

Ottelussa näkyi heti alusta asti pisteiden tärkeys ja kumpikin joukkue taisteli keskikentällä tiukasti. Lahden parhaat paikat tulivat ennen vartin täyttymistä. Ensin Arlind Sejdiu pelasi loistopallon Dimitry Imbongolle, mutta pallo karkasi hieman kookkaan kärjen jaloista ja IFK-vahti Oskari Forsmanilla oli helppo työ kopata pallo. Hetkeä myöhemmin Teemu Jäntti pääsi tälläämään vastapalloon IFK:n purkaman pallon. Peliväline otti pienen kimmokkeen ja tuli suoraan Henri Eninfulin jalkaan. Eninful ampui nopeasti vaikeasta asennosta tolppaan.

IFK puolestaan käytti ainoan paikkansa. Ottelua oli takana 20 minuuttia, kun liigan kuumin mies Albion Ademi murtautui rangaistusalueelle. Ademi ampui pienestä kulmasta ja Patrick Rakovsky sai käsiään väliin. Lahtelaispuolustuksen purku tuli kuitenkin suoraan Peter Makrillosille, joka ampui matalan laukauksen alakulmaan ja siirsi vierailijan johtoon.

Tappioasemassa Lahti painosti, mutta ei saanut luotua huippupaikkoja. IFK-vahti Oskari Forsman napsi Teemu Jäntin ja Jasin Assehnounin kaukolaukaukset. Näin ollen tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi IFK:n hienoisella painostuksella ja Patrick Rakovsky joutui torjuntatöihin. Toisessa päässä puolestaan Mikko Kuninkaan tulinen veto viuhui niukasti ohi IFK:n maalin. Lahti muutti hieman ryhmitystään ja sai ottelun jälleen hallintaan.

Reilun tunnin jälkeen kotijoukkue lopulta onnistui. Vahid Hambo riisti tyylikkäästi pallon ja Arlind Sejdiu jatkoi Dimitry Imbongolle. Imbongo väänsi itsensä vetopaikalle nokikkain Oskari Forsmanin kanssa ja ampui Lahden tasoihin.

Tasoitusosumasta Lahti sai hengen päälle ja 20 minuuttia ennen loppua Mikko Kuningas katkaisi taidokkaasti IFK:n puolenvaihdon. Hän kirmasi pallon kanssa syvälle hyökkäysalueelle ja toimitti matalan pallon maalin edustalle. Dimitry Imbongo oli jälleen paikalla ja jatkoi pallon maalin kattoon ja FC Lahden johtoon.

Vierailija haki tasoitusta riskillä ja se loi lahtelaisille lisää paikkoja. Jean-Christophe Coubronne alusti Vahid Hambon läpi, mutta Oskari Forsman veti pidemmän korren. Forsman nousi myös rohkeasti erikoistilanteissa Lahden rangaistusalueelle ja se kostautui lopulta. Mikko Kuningas voitti pallon ja lähetti Jasin Assehnounin karkumatkalle. Assehnoun sai kuljettaa pallon rauhassa maaliin ja näin ollen Lahti nappasi 3-1-voiton ja arvokasta kolme pistettä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hän kuitenkin löysi ottelusta paljon parannettavaa. Hän piti tappioasemasta voittoon nousua erittäin hyvänä merkkinä joukkueen sisukkuudesta.

– Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, varsinkin ensimmäisen jakson jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla reagoimme myöhässä ja emme nähneet kavereita. Takaisku harmittaa, sillä IFK ei kyennyt luomaan juuri paikkoja. Muutimme hieman pelisysteemiä ja suoraviivaistimme peliämme lisää ja saimme kolme maalia. Tämä on arvokas voitto. Olemme muutamassa ottelussa sulaneet. Nyt nousimme rinnalle ja menimme ohi. Se on merkki siitä, että joukkue on kypsynyt henkisesti. Pelin sisällä on vielä paljon parannettavaa, joihin keskitymme maajoukkuetauolla, Zeneli hymyilee.

Voitolla FC Lahti tasapisteisiin kuudetta sijaa hallussa pitävän HIFK:n kanssa. Lahdella on matkaa mitaleihin vain kuusi pistettä. Joukkue jää muutaman päivän mittaiselle lomalle maajoukkuetauon aikana ja palaa takaisin harjoituskentille ensi viikon aikana.

FC Lahti:

Imbongo, Imbongo, Assehnoun

Rakovsky (v); Forss (46′ Hambo), Coubronne, Lahti, Viitikko, Jäntti (v) (64′ Rashica); Eninful (90′ Isotalo), Kuningas; Sejdiu (64′ Lampinen), Imbongo, Assehnoun