FC Lahti murskasi HJK:n

Lahti pääsi hyvin peliin mukaan heti alussa. Siitä huolimatta HJK rakensi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Lassi Lappalainen pääsi laidalta tuikkaamaan pallon lahtelaismaalin editse ja Kouassivi-Benissan oli ylettyä palloon takatolpalla. Kamppailun 12. minuutilla Lahti rokotti HJK:ta sen pallonmenetyksestä. Eemeli Virta syötti ja ruotsalaiskärki Erik Törnros ampui alakulmaan: 1-0.

Peli jatkui HJK:n nimellisessä hallinnassa. Vierasjoukkueen siirtely ei tuottanut paikkoja. Sen sijaan Lahti teki paikastaan. Josu vapautti kärjessä kirmanneen Gael Etockin yksin läpi 25. minuutilla ja tästäkin paikasta viimeistely oli rautainen. Etock sijoitti pallon tyylikkäästi takakulmaan.

HJK sai takaiskun jälkeen kaksi puolittaista paikkaa, mutta Lahden puolustus selvisi molemmista lähentelyistä. Ottelun 35. minuutilla HJK kävi jo lähellä kavennusta, kun Lappalainen sijoitti takakulmasta hieman ohi. Lahti pääsi kuin pääsikin tauolle kahden maali johdossa. Siitä piti huolen maalivahti Patrick Rakovsky, joka pysäytti useamman laukauksen puoliajan lopussa.

FC Lahti meni jo kolmen maalin johtoon, kun peli oli 50. minuutilla. Assehnoun tarjoili tarkan syötön ja Törnros pamautti pallon päällä takakulmaan. Ottelu eteni täydellisesti lahtelaisten komennossa, sillä vain hetkeä aiemmin Etock tuhri avopaikan.

Lahden maali oli kuin noiduttu ja se pysyi koskemattomana uhrautuvan puolustuksen ansiosta. HJK myllytti palloa jopa lahtelaisten maaliviivan tuntumassa, mutta peliväline ei mennyt millään sisään. Lahti keskittyi vastahyökkäyksiin HJK:n ottaessa riskejä. Kummankin joukkueen pelaajat alkoivat väsyä ottelun lopussa, eikä maaleja enää syntynyt.

Päävalmentaja Sami Ristilä kehui omiaan ottelun jälkeen.

­–Päällimmäisenä on ylpeys omasta joukkueesta. Tämä oli ensimmäinen ottelu, kun ei kokonaisuudessa hallittu peliä. Nyt käytettiin maalipaikat todella hyvin hyväksi. Hieno esitys meidän hyökkääjiltä ja sitä on kyllä odotettu. Sen lisäksi Rakovskylta muutama tärkeä torjunta ja siellä taisi olla koko joukkue maaliviivalla kasassa yhdessa tilanteessa, Ristilä kertasi.

–Tämä oli erittäin viihdyttävä peli ja tuntui, että yleisö oli todella hyvin meidän tukena ja sitä me myös tarvitaan. Meillä on nuori joukkue, eikä olla oltu pitkään yhdessä. Meistä paistaa se, että joka päivä yritetään tehdä paremmin ja ollaan nöyriä sen kanssa, Ristilä kiitteli.