placeholder

FC Lahti mukaan eSportsiin!

Yhtiöt muodostavat yhteistyön puitteissa uuden eSports -joukkueen, joka on jatkossa nimeltään FC Lahti Menace. Toiminta käynnistyy tällä nimellä ja joukkueella torstaina alkavilla tietokonefestivaaleilla Helsingin Assemblyssa.

FC Lahti on Seinäjoen Jalkapallokerhon jälkeen nyt toinen Veikkausliigajoukkue, joka laajentaa elektroniseen urheiluun. Maailmalla joukkueita syntyy kovaa vauhtia, ja jalkapallopelin FIFA:n osalta Hollanin, Ranskan ja Espanjan liigalla on oma sarjansa, jossa jokaisella pääsarjajoukkueella on omat joukkueensa.

FC Lahti Menace -joukkueen päälaji on FIFA, mutta joukkue pelaa myös sellaisia pelejä kuten Counter Strike: Global Offensive, HALO, Call of Duty ja Starcraft 2.

Tietokonefestivaaleilla Helsingin Assemblyssä joukkue kantaa jo FC Lahden varusteita päällä.

Jatkossa FC Lahti Menace tulee osallistumaan niin kansallisiin kuin myös kansainvälisiin turnauksiin ja sarjoihin. Näiden myötä FC Lahden kumppanit saavat laajaa näkyvyyttä. Myös omia turnauksia tullaan järjestämään.

– Elektronisen urheilun kasvaessa yhä suuremmaksi on tärkeää löytää vahvoja kumppaneita, jotka auttavat kasvattamaan elektronista urheilua ja suomalaista elektronisen urheilun ammattitaitoa. FC Lahden pitkäaikainen brändi ja kannatus jalkapallon puolella luo näin meille täysin uusia mahdollisuuksia kasvuun ja voimme yhteistyössä kasvattaa toisiamme, kertoo MNC Groupin toimitusjohtaja ja FC Lahti Menacen manageri Teijo Sepponen.

– Yhteistyö yhdistää FC Lahden vahvan brändin ja MNC Groupin eSportsin osaamisen. eSports on vahvasti kasvava urheilun ala ja FC Lahti vahvasti kehittyvänä futiksen ja utheilumarkkinoinnin osaajana haluaa astua tähän toimintaan mukaan ammattitaitoisen kumppanin kautta, kertoo FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

Elektroninen urheilu (eSports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat eSports-pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin.

Lisätietoja elektronisesta urheilusta:
SEUL ry (http://seul.fi/esports/)

FCLahtiTV: Mitä on elektroninen urheilu? FC Lahti Menacen mangeri Teijo Sepponen haastattelussa

Katso FCLahtiTV:n haastattelu alta.


Ota FC Lahti Menace seurantaan:

https://www.facebook.com/FCLahtiMenace/

https://twitter.com/FCLahtiMenace