placeholder

FC Lahti marssi Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle

FC Lahti marssi Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle kukistettuaan vieraskentällä MPS/Atletico Malmin selvin 6-0 lukemin. Lahtelaisten maaleista vastasivat Aleksi Paananen, Mikko Hauhia, Drilon Shala, Jasse Tuominen, Kalle Multanen ja Mikko Kuningas.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen suojattiensa kurinalaiseen esitykseen.

– Painotettiin sitä, että se ammattimaisuus pitää näkyä alusta asti. Pidetään oma vauhti, pallo ja miehet liikkeessä. Ensimmäinen puoliaika oli hyvinkin lennokasta peliä, todella hyvä fiilis jäi siitä. Meillä oli oikea vauhti ja asenne tekemisessä. Kaverilla ei mitään mahdollisuuksia siinä, Korkeakunnas myhäilee.

– Tehtiin kivasti maaleja ja saatiin laajalla rintamalla onnistumisia. Saatiin hyvää harjoittelua. Ei kuulemma osata hallita palloa, aika hyvin sitäkin mielestäni osataan. Uskallettiin pelata, vaikka oli kuinka ahdasta, ”Toke” jatkaa.

Korkeakunnas kiitteli vastustajaa, joka ei selvässä tappioasemassakaan lähtenyt sikailemaan.

– Vastustaja pelasi rehdisti. Ei antanut periksi, vaikka jäi selvästi jalkoihin. Vastaava peli viime vuonna, silloin pelattiin hitaammin. Nyt saatiin vastustaja pois asemistaan, eivätkä he pystyneet pelaamaan ihan niin tiiviisti kuin olivat suunnitelleet, Korkeakunnas sanoo.

Ottelutapahtuma oli muutenkin onnistunut.

– Päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa ja iltavalaistuksessa. Hieno Cup-tapahtuma, Korkeakunnas kiittelee.

Viikon päästä Lahti aloittaa Veikkausliigakautensa FC Interin vieraana. Avausotteluun on mukava lähteä 6-0 voitto takataskussa.

– Emme ole naiiveja, vastus kovenee aika tavalla. Totta kai tämä palveli ihan hyvin. Pelaajat saivat entisestään lisää itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihin sekä tekemiseen, Korkeakunnas näkee.

– Pelaajilla on jo selkeä tapa pelata. Pelaajat osaavat jo lukea toistensa aivoituksia ja se paranee päivä päivältä, Korkeakunnas lisää.

Lahtelaisleiristä löytyi useampia onnistujia ja ilonaiheita.

– Saatiin 17-vuotiailla Fareedille (Sadat) ja Paavolle (Ahola) tulikaste tosipeleissä, pelasivat ennakkoluulottomasti. Duarte Tammilehdolle saatiin 45 minuuttia peliharjoitusta hyvällä intensiteetillä. Hyökkääjät elävät maaleista ja Kalle Multanen sai tehtyä maalin, teki varman viimeistelyn Rafaelin hyvästä esityöstä. Myös Mikko Hauhia ja Aleksi Paananen tekivät hienot maalit, Korkeakunnas kehuu.