placeholder

FC Lahti makselemaan kalavelkoja

FC Lahti kärsi viime sunnuntaina kotikentällään tappion FC Interille lukemin 1-2 ja lähtee lauantaina hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

– Pureskeltiin se homma, miksi se kääntyi tappioksi. Riittävän hyvin pelattiin, mutta semmoista lepsuilua ja pehmoilua oli molemmissa päädyissä boksin sisässä. Molemmat maalithan käytännössä annettiin kaverille, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistelee tappioon päättynyttä Inter –ottelua.

RoPS on aloitteellinen joukkue ja lauantaina tullaan näkemään lähtökohtaisesti toisenlainen ottelu.

– Nyt on erilainen peli tiedossa. Vastustaja on paljon aggressiivisempi kotikentällään. Interhän tuli hyvin varovaisesti ja kyttäsi vastaiskuja. Saatiin pelinhallinta suosiolla, nyt siitä joudutaan varmaan kamppailemaan vähän enemmän. Tämän päivän RoPS on sellainen, joka pyrkii pelaamaan heidän hyvien keskikenttäpelaajien kautta. Ei se ole niin suoraviivainen joukkue, mikä se maine ehkä on. Siellä on taitava keskikentän kolmikko (Robert) Taylor, (Mika) Mäkitalo ja (Antti) Okkonen. Heillä on myös laaja rinki, pystyy varmaan kierrättämään avainpelaajiakin. Puolustuksessa on ilmeisesti vähän aukkoa, ”Toke” ennakkoi.

Lahti on pystynyt valmistautumaan koitokseen kaikessa rauhassa. Harjoituskentällä on haettu ratkaisua joukkuetta riivaavaan maalinteko-ongelmaan.

– Me ollaan valmistauduttu tähän peliin todella hyvin. Minulla on hyvä fiilis tästä pelistä. Meillä on aika liikkuva ja aktiivinen kokoonpano. Meillä on jäänyt aika vahvasti kalavelkoja makseltavaksi. Ensimmäisen Rovaniemen vierailun pilasi joku muu kuin pelaajat ja sitten kotiottelussa lahjotettiin molemmat maalit. Luottavaisin mielin lähdetään haastamaan pohjoisen poikia, Korkeakunnas sanoo.

– Tällä viikolla ollaan tehty todella paljon hyviä rentoja suorituksia maalintekoon. Ainakin harjoituksissa pallo on uponnut hyvin. Ei se tule hampaita kiristämällä ja jännittämällä niin, että paikat lähtee takahampaista. Sen takia tehty aika paljon toistoja. Pelaajissa näkynyt hyvää fiilistä. Veskareille ei välttämättä aina niin kivaa, Korkeakunnas jatkaa naurahtaen.

Kuhnureiden veräjänvartijana viime peleissä toiminut Aleksandr Vasjutin mahdollistaa aggressiivisemman pelitavan.

– Opittu toi Aleksandr tuntemaan, varmasti pystytään sitäkin hyödyntämään aika paljon pelinavaamisessa ja pystytään pitämään linjaa korkeammalla. Hän on todella aktiivinen maalivahti. Voidaan olla aggressiivisimpia molempiin suuntiin, Korkeakunnas näkee.

Joukkue pääsee hyvällä kokoonpanolla reissuun, vaikka muutama pelaaja onkin sivussa loukkaantumisten takia.

– (Fareed) Sadatilla on repeämä etureidessä ja hän on sivussa loppukauden. Duarte Tammilehto ja Drilon Shala eivät ole vielä pelikunnossa. 17 pelaajaa lähtee reissuun, Korkeakunnas valaisee.

RoPS – ottelun jälkeen Veikkausliiga vetäytyy maaottelutauolle. Lahdessa tauko aiotaan käyttää lomaillen ja harjoitellen.

– Harjoitellaan pelin jälkeen vielä kolme päivää aika tiukasti. Sitten pidetään neljän päivän loppukesän loma. Ladataan akut, että ollaan sitten valmiina jäljellä oleviin yhdeksään peliin. Yritetään Rovaniemeltä hakea kolme pistettä, niin saadaan loppukaudelle hyvät asetelmat, ettei tarvitse puristella, Korkeakunnas päättää.

RoPS – FC Lahti 27.08.2016 klo 16.00 @Rovaniemen keskuskenttä