FC Lahti kukisti Ilveksen maali-iloittelussa

Lahti otti pelin haltuunsa heti alussa. 11. minuutilla Eemeli Virta keskitti matalan pallon maalille ja Jasin Assehnoun oli lähellä päästä ohjaamaan. Pian tästä toisessa päässä kenttää Ilveksen Raittinen pääsi haaston jälkeen laukomaan kohti maalia. Patrick Rakovsky nappasi pallon kiinni.

Lahden syöttöpelissä oli alussa parantamisen varaa. Muutamaan otteeseen Lahden hyökkäys tyrehtyi harhasyöttöön tai huonoon syöttövalintaan keskikentällä. Laatu parani ottelun edetessä ja kotijoukkue vei peliä. 22. minuutilla Assehnoun oli viedä yksilösuorituksella lahtelaiset johtoon. Kolmen harhautuksen jälkeen veto jäi kuitenkin Ilves-muuriin. Minuuttia myöhemmin Teemu Jäntti pääsi laukomaan, mutta painava kuti lensi yli maalin.

Ilves pääsi 25. minuutilla huippupaikkaan, kun Eetu Mömmö pelattiin nokikkain Rakovskyn kanssa. Saksalaisvahti peitti vetokulman hienosti ja sai torjuttua laukauksen.

FC Lahti siirtyi johtoon pian tuomarin määräämän juomatauon jälkeen. Ilves menetti pallon, minkä jälkeen Imbongo puhkaisi linjan syötöllään. Laidalta tavoitettu Mikko Kuningas alusti maalin upeasti pysäyttämällä juoksunsa ja syöttämällä pallon takatolpalle Assehnoulle.

Juuri ennen taukoa Lahti juhli jälleen. Hyökkäys pelattiin oikean laidan kautta, mistä pallo siirrettiin Assehnoulle. Assehnoun löysi vasemmalta puolelta Teemu Jäntin, joka tälläsi puolustajan jaloista pallon alakulmaan.

Ilves nosti hyökkäystään toiselle puoliajalle. Se tuotti alkuun yhden puolittaisen paikan, mutta ei juuri sen enempää.

Ilves-puoliskolla Assehnoun esitti loistavia otteita 52. minuutilla, kun tuulennopea laituri otti pallon haltuun ja lähetti nopeasti laukauksen kohti takakulmaa. Maalivahti Riikosen torjunta ja lopulta ylärima pelastivat Ilveksen. 65. minuutilla mikään ei enää pelastanut Ilvestä. Vieraiden puolustus pelattiin rikki ja Assehnoun pääsi laukomaan illan toisensa: 3-0 tolpan kautta.

Ottelun viimeinen vartti näytti pelailulta, kunnes Ilves heräsi. Ilves sai ensin lohdutusta, kun hyökkäyksen tueksi nostettu Diogo Tomas pääsi tuikkaamaan kavennuksen 81. minuutilla. Tomas paini Ilveksen maalin päähän, kun kellossa oli 89 minuuttia. FC Lahti kesti loppuun asti, mutta viimeisen vartin lepsuilu ei tyydyttänyt FC Lahden päävalmentajaa Ilir Zeneliä.

­-Kolmesta pisteestä olen totta kai ylpeä. Noin 70 minuuttia meni käsikirjoituksen mukaan ja onnistuttiin niissä asioissa, joihin oltiin valmistauduttu. Oltiin vahvempia jopa kaksinkamppailuissa ja kakkospalloissa, mikä on yleensä ollut Ilveksen ase. Ja lisäksi myös pallollisessa pelaamisessa ja maalipaikkojen luomisessa. Mutta olen erittäin pettynyt viimeiseen 20 minuuttiin, että pystyttiin vajoamaan niin alas. Ensimmäinen ja toinen maali olivat nukahduksia meiltä, Zeneli kertoi ottelun jälkeen.