FC Lahti kärsi niukan tappion hyvästä esityksestä huolimatta

Ottelu alkoi varovaisesti tunnustellen, eikä kumpikaan joukkue saanut murrettua toisen puolustusta. Lahden keskikentän ytimessä pelasivat Jasin Assehnoun ja Arlind Sejdiu, sillä Eemeli Virta ja Henri Eninful olivat poissa. Virta oli viikolla saanut puolustusvoimissa rasitusta ja hän oli sivussa varotoimenpiteenä. Eninful puolestaan oli koronakaranteenissa maahan saapumisen johdosta. Lahtelaisten kärjessä hääri testissä oleva Kristian Yli-Hietanen.

Kymmenennellä minuutilla Honka kuitenkin onnistui murtamaan Lahden puolustuksen. Duarte Tammilehdon pystysyöttö tavoitti lahtelaisten linjan taa juosseen Niklas Pyyhtiän ja nuorukainen karkasi läpi. Pyyhtiä sijoitti pallon varmasti alakulmaan ohi Joona Tiaisen ja vierailijat siirtyivät johtoon.

Takaiskun jälkeen Lahti kykeni hallitsemaan peliä ja luomaan vaarallisemmat maalipaikat. Noin 20 peliminuutin jälkeen Jasin Assehnoun keskitti lyhyenä pelatun kulman jälkeen ja Viljami Isotalo nousi korkeimmalle. Isotalon pusku suuntautui valitettavasti Hongan maalin riman kautta yli. Jakson lopussa Arlind Sejdiu haastoi ja ampui tulisen kudin niukasti ohi maalin. Näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Myös toisella jaksolla Lahti loi paremmat paikat. Heti alkajaisiksi Altin Zeqiri tykitti rangaistusalueen ulkopuolelta yläputkeen ovelan vapaapotkukuvion päätteeksi. Pyry Lampisella ja Jasin Assehnounilla oli omat paikkansa, mutta maaliin asti lahtelaisryhmä ei palloa saanut. Toisessa kenttäpäädyssä Joona Tiainen sai olla varsin rauhassa koko jakson. Näin ollen Honka nappasi viemisiksi Espooseen voiton ja aiheutti FC Lahdelle kauden ensimmäisen tappion.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli löysi ottelusta myös hyvää. Hän kiitteli joukkueen peli-ilmettä ja sitä, että hänen suojattinsa kykenivät luomaan maalipaikkoja. Zeneli korosti myös sitä, että keskikentän keskustassa hääri kaksi laituria, jotka selviytyivät vieraista rooleistaan hyvin.

– Jos joskus voisi olla ylpeä tappiopelistä, olisi tämä se päivä. Peli-ilmeemme oli hyvä ja teimme niitä asioita, joita olimme harjoitelleet. Pystyimme pitämään Hongan pitkälti pois maalipaikoilta ja luomaan omia tilanteita. Meillä oli keskikentällä keskustassa kaksi laituria ja se näkyi ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla kaksikko kykeni paremmin hyödyntämään vahvuuksiaan. Meillä on yhteisiä harjoituksia vasta kaksi viikkoa takana ja olemme menneet aika intensiivisesti. Suomen Cupin karsinta alkaa kahden viikon päästä ja silloin olemme taas astetta valmiimpia, Zeneli kertoo.

FC Lahti pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen Cup-karsinnan alkua. Vastustajaksi Mukkulaan saapuu ensi lauantaina Turun Palloseura. Myös kyseinen ottelu pelataan ilman yleisöä.

FC Lahti:

Tiainen; Forss (87′ Koskipalo), Lahti (69′ Coubronne), Isotalo, Viitikko (v), Arkivuo (62′ Hertsi (v)); Assehnoun, Sejdiu; Zeqiri, Yli-Hietanen, Lampinen