placeholder

FC Lahti kamppaili tasatuloksen Ilveksen vieraana

Ensimmäinen puoliaika oli FC Lahdelle hankala. Ilves vei ottelun ensimmäistä puolikasta Tammelan nurmella, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei tamperelaistenkaan puolelta nähty.

Ensimmäisten minuuttien jälkeen Lahti sai hetkeksi otetta pelistä ja tuona aikana Teemu Jäntti oli karata nokikkain Ilves-vahti Mika Hilanderin kanssa. Pallo karkasi nuorukaisen jaloista kuitenkin viime hetkillä ennen ratkaisua.

Isännät loivat painetta lahtelaisten maalille keskityksillä ja erikoistilanteilla. Muutamaan otteeseen lahtelaispuolustus sai olla tarkkana ja kertaalleen myös maalivahti Damjan Siskovski joutui venymään parhaimpaansa. Muun muassa Ilveksen Eero Tamminen laukoi kohti alakulmaa, mutta Siskovski sai torjuttua pallon.

Tauolle mentiin ansaitusti maalittomassa tilanteessa.

Ilves jatkoi vahvasti heti toisen puoliajan alussa. Yksi ottelun näyttävimpiä tilanteita nähtiin 48. minuutilla, kun Siskovski esitti huiman kaksoistorjunnan. Varsinkin jälkimmäinen tilanne näytti varmalta Ilves-maalilta, mutta Siskovski nollasi senkin.

Seuraavasta huippupaikasta Lahti selvisi enää tuurilla. Marius Noubissi pääsi laukomaan täysin vapaasti pilkun kohdalta, mutta hyökkääjän sihti oli tällä kertaa hukassa.

Alun vaikeuksien jälkeen myös Lahti sai koneita käyntiin ja 70. minuutilla vieraat olivat mennä jopa johtoon. Pavel Osipov otti pallon matkaansa ja tarjoili vetopaikan Hassan Sesaylle. Sesays laukaus oli painava, mutta osui ainoastaan sivuverkkoon.

82. minuutilla Tamminen oli jälleen järjestämässä paikkaa Lahden maalille. Iiro Järvinen pääsi laukomaan hyvältä tontilta, mutta Lahti selvisi tukalata tilanteesta Mikko Hauhian ja Siskovskin peitettyä hyvin.

Joukkueet pelasivat lopun tasaisissa merkeissä, eikä maaleja tullut.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei ollut tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Ottelusta kehkeytyi vieraille turhan hankala.

–Puolustuspeliksi meni ja Damjan otti pari gamesaveria. Puolustuspeli oli suht hyvää, mutta pallollinen peli ja liike olivat tosi huonoa. Meillä oli oikeastaan vain kaksi paikkaa: Jäntin puolittainen läpiajo ja Sesayn paikka. Esitys herätti kysymysmerkkejä, joten siinä mielessä ei voi olla kovin tyytyväinen. Saadaan olla tyytyväisiä pisteeseen, Korkeakunnas tuumasi.

FC Lahti vetäytyy Ilves-pelin jälkeen juhannuksen viettoon. Seuraava ottelu on edessä ensi maanantaina Kisapuistossa. Vastaan tulee KuPS.

–Meillä on nyt juhannusvapaat ja hommat jatkuu niiden jälkeen. Kauden pohjanoteeraus on nyt ohi ja tästä pitää vaan parantaa. Siskovskille pitää antaa kehut, samoin Voutilaiselle ja myös Hertsi oli energinen molempiin suuntiin, Korkeakunnas summasi.

FC Lahti

Siskovski

Voutilainen – Vjatkin – Hauhia

Hertsi – Jäntti (Sadat 61′) – Paananen – Dmitrijev (Gela 85′) – Sesay

Anier – Hostikka (Osipov 61′)

Varoitukset

Paananen 52′

Dmitrijev 58′

Hertsi 90′