FC Lahti kaatoi sarjakärjen Pyry Lampisen maalilla

FC Lahti oli alussa vahvempi, vaikka Ilves haki ensimmäisenä maalia. Ilves rakensi maalitilanteen jo ottelun 4. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki pelasi pallon maalille ja Fofana jatkoi sivuverkkoon. Lahti sai ensimmäisen hyökkäyksen Ilves-maalille asti 6. minuutilla, kun pitkä pallo tavoitti Mikko Hauhian laidalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Amione oli pelata Klingan läpi oivaltavalla syötöllä. Lahti yritti päästä tilanteisiin, joissa se saa pelattua pallon nopeasti laidalta maalille. 17. minuutilla Josu pääsi antamaan keskityksen ja oli pienestä kiinni, ettei maalille juosseet lahtelaiset osuneet palloon.

22. minuutilla kärjessä pelanneet Amione ja Pyry Lampinen löysivät toisensa. Amione jatkoi pallon maalille ja Lampinen juoksi oikea-aikaisesti tilanteeseen ja tökkäsi FC Lahden 1-0 johtoon. Osuma oli Lampisen ensimmäinen Veikkausliigassa.

Amione sai loistavan maalipaikan täysin yllättäen 35. minuutilla. Ilves antoi karmean harhasyötön, minkä johdosta Amione oli päästä nokikkain Hilanderin kanssa. Amione pääsi laukomaan, mutta pallo jäi matkalle. Puoliajan lopussa Ilves sai pari puolikasta paikkaa, mutta Lahden maali pysyi koskemattomana.

Ilves otti pelin näennäisesti hallintaansa toisen puoliajan alussa. Vasta 61. minuutilla Ilves sai laukauksen kohti Lahden maalia. Senkin Rakovsky selvitti helposti. Ilves käytti nopeasti kaikki kolme vaihtoaan ja sai niiden kautta otetta itselleen.

Ottelun lopussa Ilves myllytti ja haki tasoitusta. Rakovskyn isot torjunnat ja Ilves-pelaajien epäonnistumiset hyvissä paikoissa takasivat pisteiden jäämisen Lahteen. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli iloinen täydestä pistepotista.

–Erittäin tyytyväinen, varmaan yksi parhaista, ellei paras joukkue, joka täällä on käynyt. Muutettiin vähän pelaamista ja saatiin sitä kautta iso onnistuminen. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pisteet tuli. Tämä oli siinä mielessä bonusmatsi, kuitenkin sarjakärki vastassa ja saatiin pisteet kotiin, Ristilä iloitsi.