placeholder

FC Lahti jatkosopimukseen Jasse Tuomisen kanssa

Tuominen suuntasi keväällä lainajaksolle ykkösessä pelanneeseen Mikkelin Palloilijoihin. Lainapesti MP:ssä meni yli odotusten. 19 pelissä syntyi seitsemän maalia ja muutenkin peliesitykset olivat rohkaisevia. Onnistumiset Mikkelissä poikivat kutsun elokuun lopussa takaisin Lahteen ja loppukauden ajan Tuominen kellotti isoja minuutteja liigassa.

Läpilyönnin liigatasolla tehnyt Tuominen jatkaa kotikaupungin seurassaan mielellään.

– Hyvältä tuntuu! Lahti on tässä vaiheessa kumminkin fiksuin ratkaisu. Tuttu ympäristö. Sain hyvän kauden alle. Olen motivoitunut jatkamaan täällä ja odotan jo kovasti ensi kautta, Tuominen sanoo.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen Tuomisen jatkosopimuksesta. Ensi kaudeksi Tuomiselle on varattu iso rooli.

– Olen todella iloinen, että lahtelaisen juniorikoulun käynyt pelaaja löi läpi. Ensin ykkösessä läpi ja loppukaudesta otti meillä avauskokoonpanon paikan. Näyttävä ja rohkea pelaaja. Haluaa haastaa ja pystyy ohittamaan. Omaa kovan laukauksen molemmilla jaloilla. Todella mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen suomalainen pelaajatyyppi. Kiva katsoa sellaista pelaajaa, joka pystyy haastamaan, Korkeakunnas hehkuttaa.

– Ensi kaudella tulee olemaan isossa roolissa, Korkeakunnas lupaa.

Vielä keväällä Tuominen ei osannut aavistaa asioiden menevän niin putkeen kuin ne lopulta menivät.

– En siinä vaiheessa, kun sain kuulla, että lähden Mikkeliin. Mikkelissä löysin punaisen langan pelaamiseen. Lahti halusi takaisin ja pääsin täälläkin hyvin Veikkausliigan peleihin mukaan, Tuominen kertoo.

Hyppäys ykkösestä liigatasolle sujui kivuttomasti.

– Ei minun mielestä älytöntä eroa ole. Ykkösessä pelit olivat vähän vauhdikkaampia, päästä päähän. Liigassa sitten taktisempaa, mennään sivuttain enemmän. Pääsi heti menoon mukaan ja sai itseluottamusta, Tuominen näkee.

Ensimmäinen liigamaali jäi vielä odotuttamaan itseään.

– Se olisi ollut hieno asia. Toivottavasti ensi kaudella tulee, Tuominen toivoo.

Joukkueen kausi ei mennyt täysin odotusten mukaan ja lopullinen sijoitus sarjataulukossa oli viides.

– Niin sanottua vuoristorataa, tasaisuus pitäisi löytää ensi kaudeksi ja sitä kautta tehokkuutta. Lähdetään parantamaan sijoitusta. Varmaan jokainen kumminkin toivoo, että se mitali saataisiin, Tuominen paaluttaa ensi kauden tavoitteita.

Tuomisen sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa kahdeksan pelaajasopimusta ensi kaudeksi.