placeholder

FC Lahti jatkoi vahvaa alkukautta – Ilves nurin

Ottelu Ilvestä vastaan oli varsin tapahtumarikas, vaikka ensimmäisiä kunnon maalitilanteita saatiin odottaa jonkin aikaa. Varovaisen alun jälkeen lahtelaisten päättäväinen hyökkäys palkittiin. Lahti huudatti kotiyleisöä ottelun 25. peliminuutilla, kun kärkimies Henri Anier tuikkasi isännät läheltä 1-0 -johtoon. Kapteeninnauhaa kantava Mikko Hauhia teki osumaan loistavan esityön tarjoilemalla pallon laidalta tarkasti maalin eteen.

Ilves oli muutamaa hetkeä aiemmin lähellä onnistua toisessa päässä. Lauri Ala-Myllymäki pelasi Eero Tammisen loistavaan tekopaikkaan, mutta Aleksandr Vasjutin oli paluupelissään vakuuttava. Tammisen läpiajo kilpistyi venäläisvahdin oikea-aikaiseen vastaantuloon.

FC Lahti joutui yhden miehen vajaalle ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Henri Anierille nostettiin illan toinen keltainen kortti.

Tauon jälkeen FC Lahti puolusti uhrautuvasti, minkä lisäksi ylös nostettu Santeri Hostikka onnistui loistavasti tehtävässään. Hostikka onnistui pelaamisellaan pitämään palloa Ilveksen kenttäpuoliskolla, mikä vähensi painetta lahtelaisten puolustuspäässä. 20-vuotias Hostikka kruunasi ottelunsa komealla maalilla, joka sinetöi kotijoukkueen voiton.

FC Lahti sai 73. minuutilla vapaapotkun reilusta 20 metristä ja Hostikka asettui pallon taakse. Kierteinen kanuuna painui muurin yli tarkasti yläkulmaan. Hostikan kauden ensimmäinen täysosuma oli kierrosen hienoin maali.

Ilves sai ottelun lopussa vielä kaksi paikkaa, joista ei kuitenkaan tullut vieraiden kaipaamaa kavennusta. Vieraiden Gomo Ondukun kaukaa laukoma pallo oli painumassa aivan Lahden maalin yläkulmaan, mutta Vasjutin venytti itsensä akrobaattisesti pallon tielle. Seuranneesta kulmapotkusta pallo sujahti hieman ohi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kiitteli joukkueen taistelutahtoa. Halutut teemat toteutuivat kentällä.

–Meidän yhtenä teemana oli tiivis ja kurinalainen puolustuspeli. Edellinen ottelu oli hurlumheitä ja vaikka se osalle saattoi olla viihdyttävää niin valmentajana se oli aika sekavaa. Itseluottamus pallon kanssa oli toinen teema. Nyt molemmat onnistuivat, Korkeakunnas kehui.

Santeri Hostikan esitys sai Korkeakunnakselta erityskiitoksen. Esitys oli varsinkin ulosajon jälkeen kiitettävällä tasolla.

–Hostikka oli maaginen yksinäisenä kärkenä. Ajatus oli, ettei (Hostikan) tarvitse puolustaa sen enempää, kaikki energia siihen. Nämä ovat juuri niitä pelaajia, joita Suomi-futis kaipaa. Esimerkiksi Jäntti pelasi niin kauan kuin jaksoi huikealla itseluottamuksella. Hostikan kanssa ollaan jo laskettu, että hän tekee noita temppuja. Voi olla, ettei enää ensi kaudella pelaa meillä, kannattaa tulla katsomaan, Korkeakunnas vihjasi.

FC Lahti

Vasjutin

Hauhia-Jovanovic-Vjatkin-Taimi

Paananen – Jäntti (74′ Dmitrijev) – Osipov (83′ Sesay) – Hostikka (86′ Sadik)

Hertsi – Anier (ulosajo 43′)

Varoitukset:

17’Anier, 24′ Jäntti, 43’Anier (ulosajo toisella keltaisella), 89′ Vasjutin, 90+3′ Hertsi

FC Lahti jatkaa kauttaan ensi keskiviikkona, jolloin Kuhnurit porhaltavat Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.