placeholder

FC Lahti ja TPS tasavahvoja

Punaisissa paidoissa esiintyneet lahtelaiset tulivat ottelussa maalin takaa tasoihin Hassan Sesayn osumalla.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin Veritaksen luonnonnurmella. Lahtelaiset määräsivät pelin tahdin ensimmäiset puoli tuntia ja jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen Lahti oli hätyytellyt TPS-maalia jo kolmesti.

Puolen tunnin jälkeen myös TPS pääsi paikoille. Mika Ääritalo oli erittäin lähellä tehdä ottelun avausmaalin 35. minuutilla, mutta avopaikkaan päässyt hyökkääjä pamautti pallon yläriman kautta maaliviivalle. Toisessa päässä Santeri Hostikka oli yllättää Jonathan Viscosin matalalla laukauksella muutamaa minuuttia myöhemmin.

Puoliajan lopussa alkoi tapahtua. TPS:lle tuomittiin rangaistuslaukaus lisäajalla ja kotijoukkueen Elias Ahde sijoitti pallon pilkulta alakulmaan. FC Lahti sai pallon maaliin vain hetkeä myöhemmin, mutta lopulta tuomaristo hylkäsi osuman. Tilanne lähti liikkeelle Hostikan vapaapotkusta, jonka Anier jatkoi kohti maalia. Loorents Hertsi sai pallon ja laittoi sen maaliin. Maalin hylkäys aiheutti lahtelaisissa voimakasta protestointia.

Toisen puoliajan alussa lahtelaiset olivat hukassa. TPS oli lähellä tuplata johtonsa, mutta Ääritalo osui tällä kertaa tolppaan ja maalin edestä tullut jatko suuntautui Siskovskin syliin. Vähitellen peli siirtyi jälleen Lahden haltuun ja paikkoja alkoi syntyä myös turkulaisten päätyyn. Tasoitus oli silti melko erikoinen, sillä Hassan Sesayn kierteinen kulmapotku painui suoraan TPS-maalin etukulmasta sisään 61. minuutilla.

Peli jatkui pienoisessa Lahden hallinnassa, mutta myös isännillä oli paikkansa. Yksi niistä avautui Drago Milovicille, kun Siskovski ja Vjatkin törmäilivät toisiinsa Lahden rangaistusalueella. Milovicin veto painui kuitenkin yli maalista. Lisäajalla lahtelaiset säästyivät tappiolta, kun Juri Kinnunen laukoi vapaapotkun tolppaan.

Värikäs ottelu jätti FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnakselle ristiriitaiset tunnelmat. Toisella puoliajalla tapahtunut ryhtiliike osoitti Korkeakunnaksen mielestä joukkueen periksiantamatonta luonnetta.

-Sekava fiilis jäi. Ensimmäinen 30 minuuttia oli meiltä tosi hyvää pelaamista, mutta sitten ote katosi täysin. Jo ennen TPS:n rankkaria kaivettiin verta nenästä ja siinä meni energiaa myös meidän hylättyyn maaliin. Tokan puoliajan alku oli vielä vaikeaa, mutta täytyy joukkueelle nostaa siitä hattua, että tultiin vieraissa takaa tasoihin, Korkeakunnas kehui.

Joukkue on käynyt paljon läpi sitä, miten vastustajan puolustus saataisiin murrettua ja maaliverkot heilumaan. FC Lahti on laukonut ahkerasti, mutta ruuti on siitä huolimatta ollut hieman märkää.

-Edelleen oltiin liian keppoisia ja maalipaikoissa meille jäi mietittävää. Työnteko jatkuu siitä huolimatta. Toki vastustajallakin oli tänään paikkoja, siinä taisi olla parikin tolppaa ja ylärima. Siinä mielessä jäi vähän erikoinen fiilis, että meille luotiin enemmän paikkoja kuin normaalisti ja peli aaltoili välillä ihmeellisesti, Korkeakunnas kertasi.

Ottelut jatkuvat vierasnurmella. FC Lahti kohtaa Ilveksen Tampereella keskiviikkona.

FC Lahti

Siskovski

Hauhia – Vjatkin – Taimi

Sesay – Dmitrijev – Paananen (Gela 71′) – Osipov – Hertsi (Jäntti 69′)

Anier – Hostikka (Sadat 76′)

Varoitukset

Anier 45+2′

Osipov 80′