placeholder

FC Lahti ja PKKU yhteistyöhön

Sopimuksen myötä PKKU:n talentit pääsevät tutustumaan FC Lahden toimintaan ja miesten Kakkosessa pelaava PKKU:n edustusjoukkue toimii FC Lahden farmijoukkueena kaudella 2018. PKKU liittyy myös mukaan FC Lahden johtamaan United-talenttitoiminnan yhteistyöverkostoon.

– Meillä on hienoa pelaajakasvatustyötä tekeviä kumppaniseuroja verkostossamme, joten PKKU:n mukaantulo istuu erinomaisesti FC Lahden strategiaan kehittää nuoria pelaajia kohti huippua. PKKU:n edustusjoukkue on myös juuri oikeanlainen – nuorista, lahjakkaista pelaajista koostuva ryhmä, joten farmitoiminnan hyöty on maksimaalinen, kertoo FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.


(Tero Kovanen ja Tomi Honkanen iloitsevat yhteistyösopimuksesta.)

PKKU:n puheenjohtaja Tero Kovanen iloitsee myös yhteistyösopimuksesta. Varsinkin seuran pelaajapolun kehittyminen Kakkosesta Veikkausliigaan asti lämmittää.

– Meille pelaajapolku kokonaisuutena Suomen huipulle asti on iso juttu, mutta tietysti myös pelaajien systemaattinen tarkkailu ja talenttien tutustumiset FC Lahteen. Tämä kokonaisuus tuo uskottavuutta. Uskon myös, että valmentajien ja toimijoiden yhteistyö tulee olemaan hedelmällistä, Kovanen kertoo.

FC Lahden pelaajista Santeri Hostikka saapui mastokaupunkiin Pallokerhon edustusjoukkueesta. Vuonna 2005 perustetun seuran juniorityö on ottanut viime vuosina isoja askeleita eteenpäin. Tästä osoituksena monia nuoria pelaajia on valittu Suomen poikamaajoukkueisiin ja lähes kaikki seuran juniorijoukkueet pelaavat ylimmällä mahdollisella tasolla. Esimerkiksi seuran B-pojat ovat karsineet kolme kertaa perätysten SM-sarjaan, jossa päättyneellä kaudella sijoitus oli seitsemäs.

PKKU:n Kakkosessa pelaavaa edustusjoukkuetta valmentaa Veikkausliigan legendaksi tänä vuonna valittu Rami Hakanpää, joka on nelinkertainen Suomen mestari.