FC Lahti ja Osku Maukonen sopimukseen

FC Lahti ja maalivahti Osku Maukonen ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen. Vasta 15-vuotias Maukonen on FC Reippaan ja FC Lahden kasvatti, joka pelasi viime kaudella FC Lahti U17 -joukkueessa. Hän kuuluu myös Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Päättyneellä kaudella Osku Maukonen pelasi yhdeksän SM-sarjan ottelua ja 17 karsintaottelua FC Lahden U17-joukkueessa. Hän pelasi myös ikäluokkansa maajoukkueessa kolme ottelua. Kesällä nuori kassari harjoitteli myös ajoittain FC Lahden miesten edustusjoukkueen kanssa. Nuorukainen itse on tyytyväinen sopimukseen.

– Minulla on hyvät fiilikset sopimuksesta. Uusi kausi ja nyt sain sopimuksen. Jään odottamaan, mitä ensi kaudella tapahtuu. Pääsen ainakin liigajoukkueen treeneihin mukaan ja olisi mukava pelata jo miesten pelejä heti ensi kaudella. Olin jo kesälomalla ja satunnaisesti muulloinkin kesällä edustusjoukkueen harjoituksissa. Odotan tulevaa kautta innolla, Maukonen kertoo.

FC Lahdella on Maukosen sopimuksen myötä koossa ensi kaudelle 13 pelaajasopimusta. Maukosen lisäksi ensi kaudella sopimuspelaajia ovat Loorents Hertsi, Lassi Järvenpää, Juho Pirttijoki, Anton Munukka, Akseli Puukko, Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Vilho Huovila, Onni Hänninen, Pyry Lampinen, Eemeli Virta ja Altin Zeqiri.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen