FC Lahti ja FC Haka tasapeliin

-Vähän jäi huono maku lopputuloksesta. Toki molemmat joukkueet olivat varovaisia, koska kumpikaan ei halunnut hävitä. Pari sellaista paikkaa kuitenkin luotiin, ja toisesta olisi ainakin pitänyt pystyä tekemään maali. Haka on parantanut puolustusta huimasti ja tiesimme, ettei kovinkaan montaa paikkaa ole tiedossa, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ruoti ottelun jälkeen.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa FC Hongan Espoossa. Kyseessä on erittäin tärkeä ottelu taistelussa kuuden parhaan joukkoon.

-Huomenna puretaan ottelu ja tehdään pientä hienosäätöä torstain ottelua varten ja lähdetään ottamaan Hongasta kolmea pistettä, Zeneli linjasi.

Kamppailun alku oli vaikea Lahdelle. FC Haka oli ryhmittynyt tiiviisti muodostelmaansa, eikä Lahti saanut kunnon hyökkäyksiä ensimmäisen kympin aikana. Joukkueen kapteeni Kari Arkivuo herätteli omiaan lähettämällä kamppailun ensimmäisen kunnon laukauksen.

FC Haka pyrki hyökkäämään alussa useimmiten oikean laidan kautta. Yritykset pysähtyivät joka kerta Arkivuohon ja toppari Mikko Viitikon muodostamaan muuriin.

Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi 33. minuutilla. Arkivuo löysi syötöllään Vahid Hambon, joka pääsi tuikkaamaan laukauksen Hakan pelaajien puristuksekssa. Yritys meni puoli metriä yli ja vieraat säästyivät takaiskulta. Ensimmäisen puoliajan lopussa FC Lahti sai vielä kaksi perättäistä kulmapotkua, joista ei kuitenkaan syntynyt maalia. Tauolle mentiin ansaitusti lukemissa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi Lahden hallinnalla. Lahti liikutteli palloa maltillisesti yrittäen luoda hyviä keskityspaikkoja. Niiden luominen oli kuitenkin työn ja tuskan takana, eikä Haka-vahti Jakob Tånnander joutunut kunnolla testatuksi. Toisessa päässä Haka sai puolittaisen paikan 54. minuutilla kulmapotkujen jälkeen.

Ottelun 57. minuutilla Matti Klinga löysi keskityksellä Jasin Assehnounin, joka pääsi nousemaan mielipaikalleen rangaistusalueen rajalle. Kierteinen laukaus ei tällä kerralla uponnut takakulmaan, vaan putosi yläriman väärälle puolelle.

Liukas nurmi haittasi huomattavasti kummankin joukkueen pelaamista. Pelaajat liukastelivat jatkuvasti, minkä vuoksi nopeita rytminvaihdoksia ei ottelussa juuri nähty. Ottelun loppupuolella alkanut pyry ei auttanut asiaa.

FC Lahti painoi silti päälle, eikä Haka enää juuri päässyt hyökkäyksiin tunnin pelin jälkeen. Ottelun lopussa Lahti oli pariin otteeseen lähellä ja harvoista paikoista kenties paras aukesi Vahid Hambolle, jonka puolittainen läpiajo tyssäsi Hakan uhrautuvaan puolustukseen. Lopulta lumisateeksi kevyeksi lumisateeksi yltynyt iltama jäi ilman sankaria ja ottelu päättyi maalittomissa tunnelmissa.