placeholder

FC Lahti ilahduttaa hoivakotien vanhuksia

Alkuvaiheessa mukana on viisi hoivakotia. Mukana ovat Coronaria Tuulikoti, Villa Wanha Lahti, Esperi Care Hoivakoti Laune, Mainikoti Kultakaari ja Johannakoti. Ulkoilutusta tehdään kuukausittain ja mukana on FC Lahden pelaajia ja henkilökuntaa. Toiminta alkoi tiistaina 11. päivä syyskuuta Myllypohjan Tuulikodilta. Paikalla olivat FC Lahden pelaajista Aleksi Paananen ja kapteeni Mikko Hauhia sekä toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

-FC Lahti on aktiivinen yhteisöllinen toimija. Teemme yhteistyötä muun muassa lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevän Iceheartsin, seurakuntien perhetyön ja nuorisotalojen kanssa. Vanhusten ulkoiluttamispalvelu hoivakodeissa istuu mainiosti koko elämän mittaiseen lahtelaiseen polkuun. Jalkapallo yhdistää muutenkin kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä. Hoivakotiyhteistyö kattaa useita lahtelaisia hoivakoteja ja on toistuvaa, kuukausittaista toimintaa. Haluamme tavoittaa mahdollisimman monta hoitolaitoksissa olevaa vanhusta ja samalla tuoda tukea myös perheille, joiden vanhuksia hoivakodeissa on, taustoittaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen alkanutta yhteistyötä.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän palvelupäällikkö Merja-Liisa Kaaronen painottaa vanhusten ulkoiluttamisen valtakunnallista tilannetta ja arvokasta apua tähän.

-Aika heikossa tilanteessa vanhusten ulkoiluttaminen on valtakunnallisesti. Isoja määriä ei ehditä liikuttaa kerralla, joten FC Lahden lisäapu on erittäin arvokasta. Tämä jättää omalta osaltaan hoitajille resursseja perustyöhön. Seuran ohjelma on valtavan hieno asia. Samalla ikäihmiset ja nuoret lähestyvät toisiaan. Perheissä eletään nykyään turhan kaukana ikäihmisten arjesta, Kaaronen toteaa.