FC Lahti – HIFK Sinuhe-statpack

FC Lahti ja Helsingin IFK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 23 kertaa kaudesta 2011 asti. Lahdella voittoja on kasassa 13, IFK on voittanut kohtaamisista vain kaksi. Maaleja Lahdella on kasassa 35, IFK:lla puolestaan 20.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. FC Lahti nappasi Töölöstä keväällä 3–0-voiton Chinedu Geoffreyn, Altin Zeqirin ja Macoumba Kandjin maaleilla. Lahdessa puolestaan pelattiin maaliton tasapeli, vaikka Lahti sai jauhaa koko toisen jakson ylivoimalla Sávio Roberton otettua suoran punaisen ensimmäisen jakson lopussa.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 16.10. historiansa aikana kaksi sarjaottelua. Molemmat pelit on pelattu vieraskentällä ja Lahti on kyennyt iskemään vain yhden maalin. Sen on viimeistellyt viime kaudella FC Hakan verkkoon Chinedu Geoffrey tasapeliin päättyneessä ottelussa. Viisi vuotta sitten Lahti hävisi Helsingin Jalkapalloklubille Töölössä lukemin 3–0.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut viimeiset 16 liigaottelua IFK:a vastaan ilman tappiota. Liigassa HIFK on kyennyt viimeksi voittamaan Lahden Kisapuistossa kaudella 2015, jolloin loppulukemiksi kirjattiin tähtirintojen 5–0-voitto. Sen jälkeen Lahti on voittanut keskinäisistä kohtaamisista kahdeksan ja yhtä monessa ottelussa on tasattu pisteet.

#3 Ennätys: IFK on ottanut kolmessa edellisessä Lahdessa pelatussa ottelussa punaisen kortin. Kaudella 2020 ilman yleisöä pelatussa ottelussa Hannu Patronen katseli ottelun toisen jakson lopulla toistamiseen keltaista korttia ja tuli ulosajetuksi. Viime kaudella IFK:n Pipe Sáez katseli aivan viimeisillä minuuteilla suoraa punaista korttia, kun taas tämän kauden aiemmassa kohtaamisessa Sávio Roberto katseli ensimmäisen jakson lopussa suoraa punaista korttia.

#4 Knoppi: FC Lahti nousi edellisen kerran liigaan 11 vuotta ja yksi päivä sitten. Lahti kohtasi vieraskentällä 20-vuotista taivaltaan juhlineen FC Hämeenlinnan Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella. Antti Hukka vei FC Lahden johtoon jakson puolivälissä ja seuraavasta hyökkäyksestä Matti Klinga lisäsi uransa ensimmäisellä osumallaan lahtelaisjohdon kahteen maaliin. Hämeenlinna kuitenkin kavensi vielä ensimmäisellä jaksolla Lahdessakin pelanneen puolustaja Tatu Mäkelän osumalla. Toisen jakson alussa Rafael sinetöi pelin ja sarjanousun maalillaan. FC Lahden joukkueessa pelasi nousukaudella myös komean jalkapallouransa tänään päättävä HIFK:n Jani Bäckman.

Kuva: Taneli Okkonen