FC Lahti hävisi Ilvekselle

Ottelu alkoi juhlallisuuksilla, kun Teerenpelin Panimon Anssi Pyysing luovutti FC Lahti -oluen tuotoista kerätyn 1388,70 euron shekin kantaseuroille. Juhlallisuudet eivät kuitenkaan auttaneet kotijoukkuetta, sillä Ilves iski johtomaalin reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Youness Rahimi antoi kulman ja Jani Tanska pääsi puskemaan aivan vapaasti Ilveksen 1-0 -johtoon.

Lahden paras paikka syntyi myös kulmasta, kun ottelua oli takana 35 minuuttia. Aleksi Paananen pääsi ampumaan kulman jälkitilanteesta ja pallo kimpoili Kalle Taimelle. Ilveksen puolustus kuitenkin onnistui blokkaamaan Taimen vedon ja Ilves pysyi johdossa.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Ilveksellä oli paikka lisätä johtoaan. Tuco pääsi nokikkain Santeri Pakkasen kanssa. Nuori maalivahti otti kuitenkin upean torjunnan ja tauolle siirryttiin Ilveksen 1-0 -johdossa.

Toisella jaksolla ei paikoilla juhlittu. Lahti painoi päälle, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. Ilves puolestaan keskittyi iskemään nopeasti vastaan. Noin vartti ennen loppua Ilves sai vapaapotkun Lahden rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asettunut Tuure Siira ampui pallon komeasti Lahden maaliin ja siirsi Ilveksen 2-0 -johtoon.

FC Lahti painoi lopussa päälle täydellä höyryllä. Santeri Hostikka ja kärkeen siirretty Kalle Taimi pitivät tamperelaiset kiireisinä, mutta Lahti ei onnistunut toimittamaan palloa hyvin pelanneen Mika Hilanderin taakse. Näin ollen Ilves vei pisteet Lahdesta 2-0 -voitolla.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli pettynyt tulokseen. Hän suomi joukkueen erikoistilannepelaamista. Mustapaitojen esityksessä hän kuitenkin näki parannusta edelliseen peliin.

– Peliesitys oli hyvä, mutta tämä on tulosurheilua. Joukkueella oli tahtoa ja emme luovuttaneet missään vaiheessa. Vastustajan rangaistusalueelle kaipaamme lisää fyysisyyttä. Hyviä elementtejä oli, mutta emme saaneet oikeanlaisia palloja vastustajan rangaistusalueelle. Pieni pykälä oli eteenpäin menoa edelliseen otteluun. Tulos ei kuitenkaan riitä. Ilveksen kulmassa maksoimme oppirahoja, Korkeakunnas manasi.

Lahden nuori hyökkääjä Fareed Sadat oli taiston tauottua pettynyt tulokseen, mutta löysi myös positiivisia asioita pelistä. Täydet minuutit raatanut hyökkääjä katsoi jo eteenpäin kohti ensi perjantain KuPS-ottelua.

– Oma pelini oli parempi kuin viimeksi Hakaa vastaan. Maalinteko ei vain toiminut. Lisäksi meidän tarvii olla huolellisempia kulmapotkuissa. Turnauksen kannalta KuPS-ottelu on pakkovoiton paikka ja siihen tähtäämme, nuorukainen analysoi.

FC Lahden Suomen Cup jatkuu jo ensi perjantaina Kuopiossa, kun Kuopion Palloseura isännöi FC Lahtea.

Pakkanen; Taimi (v), Voutilainen, Kärkkäinen, Hauhia; Hertsi, Paananen, Kuningas (77′ Sadik), Osipov (v), Hostikka; Sadat