placeholder

FC Lahti hävisi FC Interille

Ottelu alkoi FC Lahden lievällä painostuksella. Ensimmäinen kunnon vetopaikka avautui kapteeni Mikko Hauhialle, joka tykitti kuulan yli maalin 5. minuutilla. Muutoin tilanteita ei ensimmäisen vartin aikana nähty. FC Inter sai kertaalleen sivuvaparin hyvältä paikalta, mutta lahtelaiset selvittivät tilanteen ilman ongelmia.

24. minuutilla Santeri Hostikka haastoi hyvin vasemmalla laidalla, minkä myötä hän pääsi lähettämään keskityksen takatolpalle nousseelle Loorents Hertsille. Hertsi ei ehtinyt aivan tilanteeseen ja pallo meni ohi maalin.

Varovaisen alun jälkeen kentällä alkoi tapahtua. Puoliajan lopusta muodostui kolmen maalin tapahtumakaruselli. FC Inter karkasi johtoon 26. minuutilla nopean vastaiskun jälkeen. Abdoulie Mansally irtosi laidalta ensimmäisenä palloon ja tsippasi sen taidokkaasti takakulmaan ohi maalivahti Damjan Siskovskin.

Lahtelaiset kuittasivat pelin tasoihin hetkeä myöhemmin turkulaisten sekoilun päätteeksi. Toppari Daniel Kamy yritti puskea pallon maalivahti Jere Koposelle, mutta Koponen oli ehtinyt lähteä vastaan ja pallo meni Koposen ohi. Jalkavammasta avauskokoonpanoon toipunut lahtelaiskärki Stenio pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

FC Inter teki vielä yhden, tällä kertaa rangaistuspotkusta. Loorents Hertsi yritti estää varman maalipaikan, mutta kamppasi tilanteessa olleen Mansallyn, joka asettui itse laukomaan pilkkua. Mansally ampui illan toisen maalinsa varmasti rankkarista.

Toiselle puoliajalle FC Lahti lähti takaa-ajajana. Kentälle vaihdettiin lisää hyökkäysvoimaa, kun Hassan Sesay ja Henri Anier otettiin viheriölle. Paavo Voutilainen ja Artjom Dmitrijev tekivät tilaa. Pelin painopiste siirtyi turkulaisten maalille, kun kotijoukkue painoi palloja Interin puolustusalueelle.

Vieraat saivat myös omat tilaisuutensa. Tunnin pelin jälkeen FC Interin Timo Furuholm aiheutti stressiä lahtelaisten puolustajille nousemalla lähelle Siskovskin vartioimaa maalia. Muuten turkulaiset puolustivat käytännössä koko joukkueen voimin.

Lahtelaiset heittivät lopussa useita keskityksiä Interin maalille, mutta joka kerta turkulaiset ehtivät kimmonneisiin jatkopalloihin, eikä Lahti saanut tasoitusta. FC Inter lähti Lahdesta kolme pistettä rikkaampana.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas manasi ottelun ensimmäistä puoliskoa.

–Kauden heikoin ensimmäinen puoliaika. Me oltiin tosi haluttomia ja passiivisia. Valmistautuminen ei ole jostain syystä onnistunut. Päästiin vähän onnekkaasti mukaan peliin ja näytti, että homma on kunnossa, mutta sitten hölmöiltiin vielä ekan puoliajan loppuun, Korkeakunnas kertasi.

–Toinen puoliaika pelattiin ihan miehekkäästi ja voitettiin kaikki muut tilastot paitsi maalintekokilpailu. Iso pettymys oli se meidän lähtö tähän peliin, sitä on vaikea hyväksyä ja siitä varmasti keskustellaan huomenna.

FC Lahti pelaa seuraavan ottelun Lahden stadionilla, kun joukkue pelaa Eurooppa-liigan ensimmäistä karsintakierrosta.

–Nyt on vähän vaikea ajatella sitä, käydään ensin tämä läpi ja katsotaan sitä sitten. Ensin pitää keskustella joukkueen kanssa, miksi pari viimeistä peliä on ollut näin vaisuja. Oli meillä paljon hyvääkin, pitää vain kaivaa esille oikeanlainen taistelutahto, Korkeakunnas tuumasi.

Siskovski

Vjatkin – Voutilainen (Sesay 46′) – Hauhia

Taimi – Hertsi – Osipov – Dmitrijev (Anier 46′) – Gela

Stenio (Sadat 72′) – Hostikka