FC Lahti haluaa kehittää myös tyttöfutista

FC Lahti haluaa panostaa myös tyttö- ja naisjalkapalloon. Tällä kaudella FC Lahden nimen alla pelaa ensimmäinen tyttöjoukkue FC Lahti T18, joka voitti kesän alussa pelatun piirisarjan ja nousi syksyksi Ykköseen. Ensi kaudella toimintaan tulee mukaan T15-joukkue ja kaudella 2023 naisjoukkue pelaa ensikertaa FC Lahden nimellä.

Miesten ja poikien tapaan FC Reippaan tyttöpelaajilla tulee olemaan selkeä pelaajapolku kohti FC Lahden naisten edustusjoukkuetta. Kyseessä on niin sanottu FC Lahti Akatemia. FC Lahden tyttöjen joukkueilla on käytössään samat työkalut poikien ja miesten joukkueiden tapaan. Vahvasti jalkapalloon tullut tegnologia auttaa myös FC Lahden nykyisiä ja tulevia tyttö- ja naispelaajia. GPS-liivit, XPS-järjestelmä ja niistä saatu data hyödyttävät pelaajia ja valmentajia harjoittelun suunnittelussa.

Ensimmäinen tyttöjoukkue on päässyt mukaan myös palveluihin, joissa pelaajien terveydentilaa seurataan säännöllisesti. Samalla lupaavimmilla Palloliiton määrittelemillä talenteilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen talenttivalmennukseen. FC Lahti Akatemialla on myös yhteinen valmennuslinja ja valmentajien osaamista kehitetään koko ajan.

FC Lahden tyttöjoukkueiden ja tulevan naisjoukkueen toimintaan halutaan mukaan kilpailullisia pelaajia koko Päijät-Hämeen alueelta ja kauempaakin. FC Lahden tyttöpuolen joukkueiden ja koko Akatemian toiminta on keskittynyt vastaamaan paremmin kansallisen ja kansainvälisen huippujalkapalloilun vaatimuksia. Lahdessa ollaan sitouduttu pitkäjänteiseen työhön, jotta alueen naisjalkapallo saadaan nostettua jälleen kohti kansallista huippua.

FC Lahti T18 avaa syyskautensa Ykkösessä elokuun puolivälissä vierasottelulla FC Kontua vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Kisapuistossa sunnuntaina 22.8. Tuolloin FC Lahti haastaa HJK:n kakkosjoukkueen.

Teksti: Tommi Leirilaakso