placeholder

FC Lahti Hall of Fame – #8 Jukka Vanninen

Vanninen siirtyi FC Lahteen marraskuussa 2007 Ykkösen FC Hämeenlinnasta. Hän toi nuoreen kuhnuriryhmään liigakokemusta, jota oli kertynyt muun muassa Hämeenlinnassa ja Kotkassa.

– Hämeenlinnassa olin jo ehkä hieman jäähdyttelemässä , mutta kun tuli mahdollisuus vielä kokeilla liigassa, halusin katsoa sen kortin. Sopeuduin Lahteen hyvin. Harjoituksia oli enemmän kuin Hämeenlinnassa, Vanninen kertoo.

Kaudeksi 2008 FC Lahti sai uuden päävalmentajan, kun Ilkka Mäkelä hyppäsi Kuhnureitten ruoriin. Joukkueen kausi lähti hyvin käyntiin jo Lahti Cupista lähtien, vaikka finaalissa Tampere United oli lopulta vahvempi rangaistuspotkuilla.

– Meillä oli kurinalainen puolustus. Homma lähti hyvin liikkeelle alusta asti. Kokeneemmat pelaajat tukivat nuoria ja Jari Litmanen toi peliin piristystä ja pelillistä panosta. Lopulta se kantoi aina pronssimitaliin saakka, Vanninen muistelee.

Seurahistorian ensimmäinen pronssi toi Lahteen myös Eurooppa Liigan karsinnat. Jukka Vanninen johdatti kapteenina Kuhnurit kentälle ja johti omalla esimerkillään Kuhnurit aina kolmannelle kierrokselle suurseura Club Bruggea vastaan. Toisessa osaottelussa Vanninen ampui komean tasoituksen pelin lopussa ja Lahti oli vain maalin päässä jatkopaikasta.

– Europelit ovat parhain muistoni uralta, olisipa niitä ollut enemmän. Pelasin paljon heikommissa joukkueissa, mutta Lahdessa sain kokea Euroopan kenttiä. Oli myös hieno nähdä, että pärjäsimme hyvin. Kirkkaimpana muistoissa on vieraspeli Bruggessa isolla stadionilla, jossa pärjäsimme, Vanninen puhuu.

Vannisen kolmas kausi Lahdessa oli haastava. Joukkue pelasi erittäin paljon tasapelejä ja FC Lahti löytyikin kauden päätyttyä sarjataulukon hänniltä. Silti ikitaistelijalle jäi Lahdesta erittäin hyvät muistot.

– Kaikki kolme kautta olivat täysin erilaisia. Ei voi sanoa, että se oli huonoa onnea. Siinä oli paljon loukkaantumisia ja tasapelejä. Lahdesta jäi kuitenkin äärettömän hyvä muisto. Onneksi tulin, sillä sain kokea kaiken mahdollisen. Oli myös lähellä, etten siirtynyt Hämeenlinnasta vielä kertaalleen takaisin Lahteen. Olin itse valmis tulemaan, mutta seurat eivät päässeet lopulta yhteisymmärrykseen, Vanninen toteaa.

Jukka Vanninen pitää valintaansa FC Lahden Hall of Fameen suurena kunniana. Nykyisin lahtelaisyleisön sydämet sulattanut keskikenttämies työskentelee pienryhmäkodissa. Jalkapallon kanssa hän on tekemisissä lastensa kautta. Lisäksi hän pelaa jokusen ikämiesottelun Riihimäen Palloseurassa.

– Valinta on todella iso kunnia. Olen todella ylpeä, että pääsen kovien nimien joukkoon. Sillä on iso merkitys, kapteeni päättää.

Jukka Vanninen

31.1.1977

62 Veikkausliigaottelua Kuhnureissa, joissa 1 maali

Debyytti Kuhnureissa: 23.11.2007 vs. FC Lahti talenttiakatemia

Ensimmäinen maali Kuhnureissa: 8.3.2008 Liigacupissa vs. VPS

Yhteensä 178 liigaottelua, joissa 11 maalia