placeholder

FC Lahti Hall of Fame – #3 Kalle Eerola

Nousit FC Lahteen Reippaan junioreista, mutta kävit voittamassa Kuusysissä A-nuorten SM-kultaa. Nykyään seurojen välinen yhteistyö on paljon sulavampaa. Koetko olleesi eräänlainen tienraivaaja?

– Silloin tosiaan oli yhteistyö mahdollista ainoastaan Kuusysin a-junioireiden kanssa. En koe olleeni erityisemmin tienraivaaja tässä asiassa. minulle oli kaikista tärkeintä tuolloin päästä pelaamaan loukkaantumisen jälkeen, seuralla ei niinkään siinä tilanteessa ollut väliä. Tällä hetkellä tilanne on huomattavasti järkevämpi yhteistyön ja pelaajien kannalta. Mitä menestykseen tulee niin pitää muistaa että tuona vuonna Lahdesta oli a-junioreiden sm-sarjan kaksi parasta joukkuetta, joka oli erityisen hienoa.

Urasi ensimmäinen Veikkausliigamaali tuli heti liigadebyytissä 2002 FC Hämeenlinnaa vastaan. Mitä muistat tuosta ottelusta?

– Hieno ottelu Kisapuistossa ennen juhannusta, mukava volley-osuma palloon ja kivasti lähti putoava lehti takakulmaan. Ottelu päättyi muistaakseni 2-2 jonka johdosta Hape ”leikkasi” juhannusvapaitamme kiitettävästi.

Kausi 2004 oli läpimurtokautesi kotimaiseen jalkapalloeliittiin ja poiki siirron Hakaan, jossa pääsit pelaamaan myös kovia europelejä. Mitä Hakan vuosilta jäi käteen?

– Seuran puitteet, historia, kulttuuri ja menestyminen loivat tietyn vaatimustason jo lähtökohtaisesti mikä oli erityistä. Joukkueessa oli hienoja pelaajia ja upeita persoonia, jotka olivat tottuneita menestymään. Europelit olivat tietysti uutta ja hienoja kokemuksia. Päällimmäisenä mitä Hakasta jäi mieleen on pelaajien keskinäinen kunnioitus, kilpailu ja vaatimustaso, sekä se mitä menestyminen vaatii koko yhteisöltä.

Hakasta palasit jälleen Lahden tuttuihin maisemiin ja olit tärkeässä roolissa seuran ensimmäisissä menestysvuosissa voittaen muun muassa Liigacupin ja Veikkausliiga-pronssin. Lopulta olit myös nostamassa kapteenina FC Lahtea takaisin liigaan 2011. Millaisia muistoja sinulle jäi ajastasi FC Lahdessa?

– Päällimmäisenä mielessä on ehdottomasti ne hienot pelaajat ja ihmiset joiden kanssa sain kokea arkisen tekemisen ilot ja surut. Toki menestys europeleissä, seuran ensimmäinen mitali ja nousu ykkösestä veikkausliigaan oli hienoja juttuja. Mukaan mahtuu myös pettymyksiä, mutta se kuuluu urheiluun ja elämään.

Olet FC Lahden kolmas valinta Hall of Fameen heti Jarkko Koskisen ja Tommi Kautosen jälkeen. Millaisin mielin otat vastaan tämän kunnianosoituksen?

– Mieli on nöyrä ja arvostan tätä paljon. Herrat Koskinen ja Kautonen olivat erinomaisia esimerkkejä itselle oman peliuran aikana ja se tekee tästä vielä erityisemmän.

Asut nykyisin Tampereella. Vieläkö olet tekemisissä jalkapallon parissa ja seuraatko FC Lahden otteita?

– Käyn sekä FC Lahden että Ilveksen peleissä aina kun on tilaisuus. FC Lahdella on mielenkiintoinen ryhmä kasassa ja toivottavasti paluu mitalikantaan on edessä.

Onko sinulla terveisiä uusille Patomäen kingeille tai Möysän haupitseille, kuinka hioa potkutekniikka yhtä kuuluisaksi, kuin sinulla?

– Ilon kautta pihalle pelaamaan!

Kalle Eerola 1.11.1983

Kuhnuridebyytti 25.1.2002 vs. Rakuunat

131 sarjaottelua Kuhnuripaidassa

7 maalia Kuhnuripaidassa

150 Veikkausliigaottelua

6 Veikkausliigamaalia