placeholder

FC Lahti eteni Suomen Cupin 7. kierrokselle

FC Lahti eteni Suomen Cupin seitsemännelle kierrokselle kukistettuaan vieraskentällä IFK Mariehamnin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. Kuhnureiden maalintekijöinä kunnostautuivat Kalle Multanen ja Santeri Hostikka. Isäntäjoukkueen ainokaisen iski Dever Orgill.

Vierasottelu kovakuntoista IFK Mariehamnia vastaan sujui käytännössä täysin suunnitellulla tavalla.

– Jatkoaikaa ei välttämättä olisi tarvinnut ruveta pelaamaan, seuraava ottelu on aika pian, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas naurahtaa viitaten tulevan sunnuntain KuPS -vierasotteluun.

– Jatkopaikka on kuitenkin ainoa asia, jolla on merkitystä, ”Toke” jatkaa.

IFK Mariehamn on napsinut kauden ensimmäisistä neljästä pelistä jo kolme voittoa ja oli tänäänkin vaikea vastustaja. Lahtelaiset onnistuivat kuitenkin omassa pelisuunnitelmassaan hyvin.

– Hyvin tasainen peli. Oltiin sen verran niskan päällä, että ansaittiin voitto. Vastaiskuja tuli todella nopeasti, vastustajalla ahneet kärjet. Vastassa oli kovin erikoistilanne joukkue, mutta oltiin todella äijiä boksissa. Pystyttiin hyökkäämään pidemmälläkin rytmillä. Loppuun saatiin vielä tuoreita hyökkääjiä ja löytyi ratkaisijakin. Osoitus meidän rosterin leveydestä. Kaikin puolin peluutuksellisesti meni, kuten ajattelin, Korkeakunnas iloitsee.

– Annettiin helppo maali alkuun. Joukkue kokosi itsensä hyvin. Oli uusi tilanne, että oltiin tappiolla. Koettiin nyt tämäkin, että tultiin takaa ohi ja haettiin mehukas jatkopaikka, Korkeakunnas myhäilee.

Joukkueen maalit olivat komeaa katseltavaa.

– Multanen teki hienon kulmakuvion päätteeksi maalin, Ivan (Solovjev) laittoi keskityksen ja Multanen puski maalintekijän maalin. Upea maali, harjoiteltu kuvio. ”Santtu” teki hyvin samanlaisen takayläkulmaan, Korkeakunnas kertoo.

Viime aikoina vähemmälle peliajalle jääneet Rafael, Bonilha, Mikko Kuningas ja Multanen saivat tänään näytönpaikan avauskokoonpanossa. Kolmikko käytti annetun tilaisuuden hyväkseen.

– Bonilha pelasi todella pirteästi. Rafael pystyi pitämään palloa ja tuomaan rauhallisempaa hyökkäysrytmiä. Multanen teki töitä ihan koko ajan molempiin suuntiin ja oli vaarallinen. Teki syvyysjuoksuja, toi tilaa meidän pelaamiseen. Ne ketkä saivat mahdollisuuden näyttivät, että kilpailu kovenee. Kuningas ja (Aleksi) Paananen pärjäsivät hyvin keskialueella. (Tomi) Maanoja otti ne torjunnat, mitkä piti ottaa ja hallitsi boksia. Pelasi isolla alueella ja toi pelotetta. Vastustajan hyökkääjillä ei ollut mukavaa. Ei meillä tänään ollut heikkoa lenkkiä, Korkeakunnas jakaa kehuja suojateilleen.

Ottelu oli Kuhnureille jo viikon toinen. Viikon kolmas on edessä jo tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Kuopion Palloseuran vieraaksi. Otteluruuhkassa palautumisen merkitys korostuu. Siinä joukkuetta auttaa tällä kertaa FC Lahden yhteistyöseura VJS.

– Peli kerrallaan mennään, palautuminen on todella tärkeää. Huomenna heti, kun laivalta tullaan Helsinkiin, menemme yhteistyöseura VJS:n kotikentälle palauttelemaan ja syömään lounas. Hyödynnetään tätä verkostoa. Saadaan karstat pois jaloista heti. Nämä ovat näitä verkostoitumisen etuja, Korkeakunnas kiittelee.

FC Lahti;

32´ Multanen

102´ Hostikka

Maanoja (v); Sesay, Kärkkäinen, Tanska (v), Hauhia; Kuningas (v), Paananen, Solovjev (v) (81´ Shala), Bonilha (69´ Tuominen); Rafael (60´ Hostikka), Multanen