placeholder

FC Lahti esitti hienon nousun Vaasassa

FC Lahdella oli loistava maalipaikka heti pelin alussa. Avaukseen nostettu Ville Salmikivi pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut ohittamaan VPS-vahti Kompallaa. Ottelussa VPS oli nostanut puolustuslinjansa ylös, ja Lahti yritti pelata palloa vaasalaisten selustaan.

Muutaman lupaavan pystypallon jälkeen peliin tuli reippaan mittainen tasainen jakso. VPS piti palloa enemmän, mutta ei päässyt paikoille. Kamppailun 35. minuutilla Lahti sai jälleen paikan pitkän pallon jälkeen. Jasin Assehnoun juoksi pystyyn ja sai pallon, mutta ei onnistunut löytämään kunnollista vetopaikkaa.

VPS sai oman huippupaikkansa 40. minuutilla, kun Ebwelle vapautettiin näppärästi nokikkain Rakovskyn kanssa. Saksalaisvahti sai estettyä maalin hienolla jalkaliikkeellä. Tauolle mentiin silti VPS:n johtaessa. VPS tuli oikealta ja lopulta Kostas pääsi ohjaamaan pallon takakulmaan.

FC Lahti tuli tauolta tasoitus mielessä. Kärkimies Törnros oli toteuttaa vierasjoukkueen suunnitelman nopeasti, mutta ruotsalaisen punnerrus maalille päättyi heppoiseen laukaukseen.

Lahti ei saanut pallonhallintaa helpolla. VPS piti väkisin palloa ja vieraat juoksivat perässä. Lahti otti hallinnan väkisin pelin vanhetessa. Lahtelaiset saivat palkinnon peräti kahden maalin myötä. Ensin Altin Zeqiri taiteili VPS-puolustuksen vipuun ja sijoitti komealla tavalla ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa. Heti seuraavasta tilanteesta Josu lakaisi kuulan vaasalaisten verkkoon: 2-1 Lahdelle. Maalit syntyivät 76. ja 77. minuutilla.

Ottelun lopussa Lahti joutui puolustamaan kestäen VPS:n rynnistykset loppuun saakka.