FC Lahti C15 pelaa lauantaina mestaruudesta

FC Lahden C15-joukkue pelaa lauantaina Etelä Liigan mestaruudesta Helsingissä. Lahtelaiset ovat ennen viimeistä kierrosta pisteen perässä sarjaa johtavaa Helsingin Jalkapalloklubia. Lahti kohtaa juuri HJK:n Bolt Arenalla.

FC Lahti C15 -joukkueen päävalmentaja Petri Pasanen kertoo, että joukkueen hyvän kauden salaisuus on ollut hyvä suunnitelma ja sen noudattaminen erinomaisella asenteella. Joukkue on myös suorittanut tasaisesti läpi kauden. Pasanen jakaa kiitosta pelaajien lisäksi myös valmennustiimille, jossa isossa osassa ovat olleet hänen itsensä lisäksi FC Lahden talenttivalmentaja Joni Kallioinen, fysiikkavalmentaja Mika Heino ja C15-joukkueen valmentaja Petri Kettunen.

– Hyvän kauden salaisuus on se, että akatemian harjoitussuunnitelmaa on noudatettu ja se on toiminut. Pelaajat ovat noudattaneet sovittuja juttuja ja se on kantanut hedelmää. Olemme myös saaneet pelata suhteellisen ehjän kauden. Tietysti pieniä kolhuja on ollut, mutta ei mitään isompia, Pasanen alustaa.

FC Lahti on kohdannut HJK:n tällä kaudella jo kolmesti ja onnistunut kaatamaan Klubin jo kerran. Kertaalleen Lahti päätyi tasapeliin ja Helsinki Cupin finaalissa HJK kaatoi lahtelaiset Olympiastadionilla. Pasasen mukaan kolmesta aikaisemmasta kohtaamisesta voi ottaa hyviä asioita mukaan myös lauantain kohtaamiseen.

– Kolme aikaisempaa ottelua ovat olleet erittäin vauhdikkaita ja tasaisia. Kumpikaan joukkue ei lähde hakemaan pelkästään oman pään puhtaana pitämistä, vaan yrittävät hyökätä. Otteluissa on ollut mukavasti intensiivisyyttä ja uskon, että molempien joukkueiden pelaajakehityksen kannalta nämä ovat olleet hyviä otteluita. Ottelut ovat olleet viihdyttäviä ja olen nauttinut niistä myös katsojana, en pelkästään valmentajana. Uskon, että lauantaina Boltilla nähdään erittäin viihdyttävää junnufutista, Pasanen jatkaa.

FC Lahti on varmistanut vähintään hopean, sillä kolmantena oleva Ilves on seitsemän pisteen päässä. Loppukuusta joukkueella on edessä vielä Kai Pahlman -turnaus, joka on koko ikäluokan ykkösturnaus. Pasanen itse arvostaa pitkää sarjaa jopa enemmän kuin neljän päivän turnausta.

– Arvostan itse pitkää sarjaa enemmän kuin viikonlopun kestävää turnausta, vaikka ne ovat yhtä tärkeitä. Sarjassa pitää pelata koko kausi hyvin ja säilyttää taso. Olemme sarjassa vähintään toinen ja tämä antaa itseluottamusta myös Kai Pahlman -turnaukseen. Nyt pelaamme kuitenkin ensin mestaruudesta, Pasanen päättää.

FC Lahden ja HJK:n välinen ottelu alkaa Töölön Bolt Arenalla lauantaina 9.10. kello 13.00.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Riikka Limatius