placeholder

FC Lahti A otti taisteluvoiton Vantaan Jalkapalloseurasta

Ottelun ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, eikä huippupaikkoja nähty. Joona Tiainen Lahden maalilla oli työtön. Lahtelaisten parhaat tilaisuudet tulivat erikoistilanteista Irfan Sadikille. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla ottelun vauhti kasvoi ja myös tilanteita syntyi. Tiainen joutui torjumaan niin Kasperi Laitilan läpiajon kuin Rony Kaaterin tulisen vedon. Laitila osui myös toisen jakson ensimmäisellä vartilla kertaalleen tolppaan.

Lahti ei jäänyt toimettomana katselemaan vantaalaisten vyörytystä, vaan kykeni myös itse luomaan paikkoja. Ville Jokelan millintarkka keskitys löysi Tomi Kultin, joka pääsi nokikkain VJS-vahti Iisakki Karvisen. Karvinen veti pidemmän korren, mutta pallo jäi pyörimään vaarallisesti VJS:n maalille. Vantaalaistoppari Veeti Merinen siivosi pallon suoraan Lahden Emil Yildirimille rangaistusalueen rajalle. Yildirim pommitti tulisesti, mutta niukasti ohi.

Ottelun loppua kohden VJS lisäsi painetta ja vierailijoiden maali roikkui ilmassa. VJS loi pari hyvää hässäkkää Tiaisen maalille. Veeti Merinen pääsi kertaalleen kokeilemaan Tiaisen refleksejä vain metrejä maalista, mutta Tiainen ja Lahden puolustus kesti.

Kesken vantaalaispainostuksen Lahti onnistui vartti ennen loppua. Mastokaupungin ylpeys sai nopean hyökkäyksen ja Emil Yildirimin jatko osui rangaistusalueella VJS-toppari Joni-Jesper Rahkolan käteen. Pallo vietiin pilkulle ja Erik Heinonen upotti pallon komeasti riman kautta verkon perukoille. Ottelun lopussa VJS nosti hyökkäystään ja Lahti yritti ratkaista pelin nopeilla vastahyökkäyksillä. Lahden paras paikka tuli Nestor Kauppiselle Aleksi Mykrän esityöstä, mutta Iisakki Karvinen torjui tilanteen kulmaksi. Lisäosumia ei nähty ja näin ollen Lahti nappasi täydet kolme pistettä.

Voitto nosti Lahden SM-sarjassa 11 pisteeseen. Sarjasijoitus on yhä yhdeksäs. Lahden seuraava peli on vieraskentällä KaaPoa vastaan 18.8. Seuraava kotiottelu on 25.8. jolloin Lahteen saapuu Tampereen Ilves.

FC Lahti A:

Heinonen

Tiainen; Bister (90′ Haatainen), Lammassaari (v), Lösönen, Jokela (v); Lehtinen (83′ Mykrä), Heinonen, Niuta, Yildirim, Kauppinen (87′ Kiema); Sadik (46′ Kult (v))