placeholder

FC Lahden yhteistyöverkosto laajenee Pk-seudulle

FC Lahti on solminut pääkaupunkiseudulla operoivien, tunnustettujen junioriseurojen FC Espoon, VJS:n ja JäPS:in kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoite on taata seurojen lahjakkaille junioripelaajille laadukasta lisätoimintaa ja entistä parempi pelaajapolku kohti kotimaista huippua. FC Lahti hallinnoi yhteistyötä.

Kasvattajaseurojen pelaajille osoitetaan selkeä pelaajapolku kotimaiselle huipulle FC Lahden kautta. Selkeän pelaajapolun tarjoamisella kansalliselle huipulle on myös tarkoitus mahdollistaa laadukkaan toiminnan jatkuminen pidempään kasvattajaseuroissa.

FC Lahdelle uudenlainen verkoston kattavuus puolestaan antaa merkittävän mahdollisuuden kehittää laadukasta toimintaympäristöä liigajoukkueen ympärille.

Yhteistyö on rakennettu konkreettiseksi ja helposti hallinnoitavaksi talenttityön lisätoiminnaksi. Nuorissa ikäluokissa pelattavat yhteiset pelitapahtumat tarjoavat paitsi laadukkaita pelejä, ne mahdollistavat myös pelaajien katsastuksen FC Lahti-yhteisjoukkueisiin, jotka pelaavat kansainvälisiä otteluita tai turnauksia.

Vanhemmille ikäluokille isona porkkanana toimivat keskinäiset pelitapahtumat, joiden palkintona on mahdollisuus FC Lahden testileirille.

Myös seurojen haaste- ja harrastejoukkueille jaetaan tietoa yhteistyöseurojen järjestämistä turnauksista. Yhteistyöseuroissa suositellaan vahvasti yhteistyöseurojen turnauksia ja markkinoidaan niitä sisäisesti.

Seuroille on luvassa myös yhteisiä valmennuskoulutustapahtumia niin kotimaassa kuin ulkomailla FC Lahden kansainvälisten verkostojen kautta. Yhteistyön alku luotiin 26.05 FC Lahden edustusjoukkueen esiteltyä toimintaansa seurojen päätoimisille ja avainvalmentajille.

”Yksin suomalaisseurojen on hankalaa päästä riittävän tasokkaisiin tapahtumiin ulkomailla, mutta laadukasta työtä tekevien seurojen yhteistoiminta avaa ihan uusia ovia. FC Lahti on oiva ympäristö nuorille pelaajille kehittyä kohti kotimaan huippua ja kansainvälisiä areenoja. Seuramme katsoo perinteisesti aina ensin oman kumppaniverkostomme pelaajat rakentaessamme joukkuetta”, korostaa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

Kaikki yhteistyöseurat ovat sitoutuneet toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen.

FC Lahti – yhteisö

FC Lahti, FC Kuusysi ja FC Reipas

Visio 2016 – Suomen paras seurayhteisö

Yli 2 000 junioripelaajaa

FC Espoo

FC Espoon tehtävänä on tarjota sen omille kasvattajaseuroille ja sen pelaajille pelaajapolku kotimaisen kilpailun huipulle laadukkaissa olosuhteissa, laadukkaassa valmennuksessa, ja systemaattisesti valmennuslinjan vaiheet huomioiden. FC Espoossa pelaa tällä hetkellä noin 300 pelaajaa + omien kantaseurojen n. 3 000 pelaajaa. FC Espoo hakee tällä hyvin toimivalla ja hallinnoitavalla yhteistyömallilla vahvistusta pelaajakehitystyöhönsä ja haluaa varmistaa, että sen pelaajilla on olemassa toimiva pelaajapolku aina Veikkausliigaan saakka.

VJS

Vantaan Jalkapalloseurassa pelaa tällä hetkellä 1 700 pelaajaa. VJS:n pitkän tähtäimen tavoite on olla Suomen paras kasvattajaseura. VJS haluaa FC Espoon tavoin hakea tällä yhteistyömallilla uskottavuutta ja parantaa pelaajapolkua. VJS tekee yhteistyötä PK-35-yhteisön kanssa ja tämä yhteistyö kuuluu edelleen tärkeänä osana VJS:n toimintaan.

JäPS

Järvenpään Jalkapalloseurassa pelaa tällä hetkellä noin 1 100 pelaajaa ja sitä määrää on pyrkimys kasvattaa muutaman vuoden sisään ainakin parilla sadalla pelaajalla. JäPS jatkaa yhteistyötä lähiseurojensa kanssa vanhaan malliin. JäPS pystyy nykyisellään tarjoaamaan pelaajapolun miesten kakkosdivisioonaan asti, mutta siitä eteenpäin tarvitaan yhteistyötä.

Lisätietoja yhteistyöstä:

Toimitusjohtaja Tomi Honkanen, FC Lahti (sopimushallinnointi),

tomi.honkanen@fclahti.fi, 0400 843 834

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas, FC Lahti (liigajoukkue)

toni.korkeakunnas@fclahti.fi, 040 756 7823

Talenttivalmentaja Joni Kallioinen, FC Lahti – yhteisö (talentit)

joni.kallioinen@fcreipas.fi, 045 310 1272

Toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne, VJS

veli-matti.yli-rinne@vjs.fi, 050 551 3141

Valmennusjohtaja Tommi Laitila, FC Espoo

tommi.laitila@fcespoo.fi, 050 303 4649

Urheilutoimenjohtaja Mikko Hiltunen, JäPS

mikko.hiltunen@japs.fi, 044 597 7017