placeholder

FC Lahden sitkeys palkittiin pisteellä

FC Lahti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Kotijoukkue tuli vahvasti laitojen kautta hyödyntäen varsinkin laitapakki Coubronnen nousuja oikealla laidalla. Kärjessä Ville Salmikivi prässäsi ahnaasti ja ryösti pallon kertaalleen vaarallisessa paikassa. Salmikiven laukaus viuhui niukasti yli.

SJK hyökkäsi ajoittain vastaan ja oli kerran maalipaikassa ensimmäisellä puoliajalla. Yritys tyrehtyi ohilaukaukseen. Kamppailu oli lähellä saada uuden luonteen, kun SJK:n Trevor Elhi rikkoi Josua raisusti. Elhillä oli keltainen alla, mutta tällä kertaa punainen kortti jäi tuomarin taskuun. Pari minuuttia myöhemmin Josu pääsi laukomaan vapaapotkun aivan SJK:n rangaistusalueen rajan tuntumasta. Tuima laukaus ohitti muurin, mutta pysähtyi maalivahti Jesse Östin jalkoihin. Tauolle mentiin maaleitta.

Kamppailun 51. minuutilla Gael Etock pääsi murtautumaan SJK-toppareiden välistä yksin läpi. Östin oikein ajoitettu syöksy esti Lahden avausmaalin syntymisen. Hienon sauman jälkeen Lahti jatkoi vahvasti pelin isäntänä.

SJK karkasi kuin varkain johton 72. minuutilla. SJK rakensi nopean vastaiskun lahtelaisten huolimattoman pallonkäsittelyn seurauksena ja lopulta Oliinyk kiskaisi pallon yläkulmaan.

Ottelu olisi ollut kummallinen, mikäli FC Lahti ei olisi taistellut loppuun saakka. Tällä kerralla palkinto tuli vasta lisäajalla. Josu lähetti täydellisen vapaapotkun SJK-maalille nousseen Törnrosin päähän ja ruotsalainen puski pallon voimalla ylärimaan. Teemu Penninkangas haistoi paikkansa ja pukkasi irtopallon verkkoon tasoittaen pelin. Kamppailu päättyi pian maalin jälkeen.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä antoi pelaajilleen kehut taiston tauottua.

–Täytyy antaa kiitosta pelaajille siitä, että noustaan ja jaksetaan pelata luottaen siihen, että tullaan. Vaikka oli mahtava nousu niin kopissa oli pettynyt fiilis, koska lähdettiin voittoa hakemaan. Meidän silmin oltaisiin voida se voitto ottaa. Meillä oli tarpeeksi paikkoja ja pelissä oli tietyllä tapaa miellyttävä fiilis siitä, miten lähdettiin rohkeasti pelaamaan ja otettiin vastustajalta aseet pois, Ristilä summasi.

FC Lahti

Rakovsky

Coubronne (Jäntti 75′) – Hauhia – Viitikko (Törnros 80′) – Penninkangas

Virta – Etock – Klinga

Josu – Salmikivi (Kult 68′) – Assehnoun

Maalit

Penninkangas 90+2

Varoitukset

Coubronne 70′