placeholder

FC Lahden saattajat puhelimet kädessä kentällä?

FC Lahden ja Turun Palloseuran välisessä ottelussa käynnistettiin FC Lahden ja Liikuntakeskus Pajulahden ”Seikkaile ja pelaa puistossa, #älänetissä” -kampanja nettiriippuvuuden ehkäisemiseksi. Nettiriippuvuutta esiintyy 2-11 prosentilla nuorista ja riippuvuusriskiryhmään kuuluu liki joka viides suomalainen nuori. Yksi nettiriippuvuuden muodoista on someriippuvuus. Tämä vakava asia tuotiin edellisen kierroksen ottelussa ammattilaisurheilun päätasolle.

Ottelun alussa FC Lahden saattajat varustettiin (FC Kuusysin tytöt 09) älylaitteilla. Veikkausliigan tunnusmusiikin soidessa saattajat kulkivat FC Lahden pelaajien vieressä kentälle katse laskettuna puhelimeen tai tablet-laitteeseen. Monelle lapselle Veikkausliigapelaajan saattaminen kentälle on ikimuistoinen asia, mutta sunnuntaina lasten innostuneisuutta ja iloa ei näkynyt koska heidän keskittymisensä oli symbolisesti älylaitteissa koko seremonian ajan.

Liikuntakeskus Pajulahden ja FC Lahden yhteiskampanjan tärkeä viesti näkyi selkeästi saattajien paidoissa. Kampanjan viesti ”Seikkaile ja pelaa puistossa, #älänetissä” on suunnattu niin lapsille kuin myös heidän vanhemmille.

Nettiriippuvuus voi aiheuttaa muun muassa unihäiriöitä, sosiaalista vetäytymistä, masennusoireita ja tarkkaavaisuushäiriöitä. Riippuvuuden tunnistaa esimerkiksi siitä, että netin käyttöön kuluu aikaa huomaamattomasti paljon ja mielenkiinto muihin harrastuksiin kuin netinkäyttöön katoaa.

”Me kaikki tunnistamme omassa arjessamme älylaiteähkyn”, tunnustaa Liikuntakeskus Pajulahden myyntipäällikkö Mira Puhlin. ”Yhteisellä viestillämme haluamme olla mukana muistuttamassa kaikenikäisten liikkumisesta, oli se sitten meidän Suomen suurimmassa kiipeilypuistossa, tai kotipihan läheisessä puistossa.” Kampanja muistuttaa myös, että meidän aikuisten olisi hyvä näyttää mallia nostamalla katseensa laitteista ja kohtaamalla ihmiset kaupungilla, bussipysäkeillä tai missä tahansa, kun olemme hetken yksin, jotta sosiaalinen kanssakäyminen ei unohtuisi. ”

Aloita seikkailu puistossa vaikka heti syyslomalla. FC Lahden kausikortilla ja FC Lahti -TPS -ottelun ottelulipulla pääsee testaamaan Suomen suurinta Seikkailupuistoa Pajulahdessa 15€ hintaan.