FC Lahden peliasut 2023

Lahti, Vesijärven rannoilta Uuteenkylään, Soltista Renkomäkeen. Tänne on tultu idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä. Salpausselän reunamuodostelma ja Radiomastot luovat rakkaan maiseman. Lahden kauppalan ensimmäinen jalkapallo pyörähti jo 130 vuotta sitten. Pienestä kylästä kasvoi 120000 ihmisen jalkapallokaupunki. Meillä on tutut kadut, rakkaat paikat ja oma kaupunkimme. 

FC Lahdessa olemme ylpeitä lahtelaisuudestamme. Juuremme on valettu tähän kaupunkiin ja kannamme lahtelaisuutta ylpeänä mukana vuoden jokaisena päivänä. Meillä on mukana myös pala Lahtea pelipaidoissamme. 

FC Lahden kauden 2023 peliasut on julkaistu. Kausi aloitetaan keskiviikkona 5.4. uudessa punaisessa asussa. Vierasotteluihin Lahdella on kaksi erilaista asua, toinen tuttu valkoinen ja toinen punaisen eri sävyillä maustettu vaakaraitapaita. Kotiasu on tuttuun tapaan musta. Varustetoimittajana jatkaa tänäkin vuonna adidas ja Intersport.

– Lahden musta asu on klassikko. Se on seuran syntyaikoina lahtelaisten yleisöäänestyksessä päättämä väri. Valkoisella asulla pelaamme muutaman vierasottelun vastustajan värien takia. Viime vuonna FC Lahden punainen pelipaita valittiin Veikkausliigan äänestyksessä liigan kauneimmaksi peliasuksi ja paita myytiin kahdesti loppuun. Se oli pidetty asu, joten uuden paidan värimaailman suunnittelu lähti sen pohjalta. Uudessa asussa on punaisen eri sävyjä ja pääsävynä on Venetsian punainen. Toimme paitaan vaakaraidat ja kultaista väriä tuomaan arvokkuutta. Vaakaraidoissa on mukana vähän rosoisuutta, sillä Lahtihan on sopivan rosoinen kaupunki Liipolan betonilta aina Sibeliustalolle, asut suunnitellut Taneli Okkonen alustaa. 

Kaikissa paidoissa on myös paljon pieniä yksityiskohtia. Jokaiseen numeroon on upotettu pieni pala Lahtea, sillä numeroita koristavat uniikit palat Lahden asemakaavasta. Paidan niskassa on pieni FCL-teksti. 

– Pelinumeroihin on upotettu tänä vuonna Lahden kaupungin kartta. Jokaisessa numerossa on eri osa Lahdesta. Lahtelaisten pelaajien lapsuuden jalkapallokenttiä on pyritty laittamaan heidän numeroihinsa. Miesten edustusjoukkueen paidoissa sukunimet kaareutuvat Salpausselän innoittamana. Koska emme ole tasaisella Pohjanmaalla, vaan Lahden kauniissa maisemissa, pitää sen näkyä myös paidan selässä, Okkonen höystää. 

Miesten edustusjoukkueen paidan rintaa koristavat Haltonin, Lahden kaupungin ja Prima Powerin logot. Lisäksi rinnasta löytyvät adidaksen ja FC Lahden logojen lisäksi Intersportin ja Planmillin logot. Naisten paidassa on Lahden kaupungin ja Haltonin logot rinnassa ja Tulosdatan logo hartiassa ja Normaalin logo selästä numeron alta. 

Kaikkien pelaajien shortseissa on pelinumero oikeassa reidessä. Miesten shortseista löytyy lisäksi viime kaudelta tutut Mamma Maria, Terveystalo, Etelä-Suomen Sanomat ja OP Häme

Maalivahdit käyttävät vaaleanpunaisia, punavihreitä tai sinisiä asuja. 

Pelipaidat saapuvat lähipäivinä myös FC Lahden verkkokauppaan.

Ensimmäistä kertaa punaiset peliasut ovat tostitoimissa keskiviikkona 5.4. kun kausi alkaa VPS:n vieraana Vaasassa. Osta kauskorttisi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso 

Kuvat: Aleksi Tikkala