FC Lahden pelaajisto tutkittiin koronaviruksen jälkitautien varalta

FC Lahden edustusjoukkueen pelaajisto kävi Terveystalossa tutkituttamassa itsensä koronaviruksen aiheuttamien jälkitautien varalta. Pelaajien sydämet tutkittiin perusteellisesti myös mahdollisten piilevien sairauksien, kuten tulehduksien varalta. Etenkin sydänlihastulehdukset voivat olla vakavia nuorilla urheilijoilla ja tutkimuksilla haluttiin varmistaa, että kaikilla pelaajilla on kaikki kunnossa ennen palaamista kehoa ja elimistöä rasittaviin harjoituksiin.

FC Lahden valmennustiimiin kuuluva fysiikkavalmentaja Mika Heino pitää loistavana asiana, että seura pystyy varmistamaan pelaajien terveyden ja turvallisuuden harjoitella. Hänen mukaansa pelaajistolla oli koronaviruksen jälkitautien suhteen asiat kunnossa. Heino kiittelee Terveystalon huippuosaamista.

– Saimme kaiken kaikkiaan hyvää tietoa. Tämä oli hyvä varmistus ja on loistavaa, että saimme varmistuksen koronaviruksen sairastamisen jälkeen pelaajien turvallisuuden takia. Terveystalolla sydänkäyriä oli tulkitsemassa Euroopan huippulääkäri, joten fysiikkavalmentajan näkökulmasta tämä on loistavaa, Heino kertoo.

Terveystalo huolehtii FC Lahden pelaajiston terveydestä myös alkavalla kaudella.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen