FC Lahden pelaajia maajoukkuetehtävissä

FC Lahden Samuel Pasanen, Akseli Puukko ja Vilho Huovila olivat Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana kolmen maan turnauksessa Kroatiassa. Kolmikon lisäksi Osku Maukonen torjui Suomen alle 17-vuotiaiden EM-jatkokarsinnassa. Suomi kohtasi Belgian, Hollannin ja Italian.

Akseli Puukko ja Samuel Pasanen olivat avauskokoonpanossa Suomen kaataessa Sveitsin lukemin 3–0. Vilho Huovila pelasi ottelusat viimeiset 20 minuuttia. Isäntämaa Kroatiaa vastaan Huovila oli avauskokoonpanossa ja sai vyölleen 83 minuuttia. Pasanen ja Puukko tulivat kentälle toisella jaksolla ja Pasanen iski lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi jääneen 2–2-tasoituksen komean kuvion päätteeksi.

Osku Maukonen avasi kaikissa Suomen jatkokarsintaotteluissa. Maukonen pelasi loistavat karsinnat ja Suomi oli muutaman minuutin päässä jymy-yllätyksestä. Suomi hävisi maalilla Belgialle ja voitti Hollannin 1–0. Italiaa vastaan Suomi johti pitkään 2–1, mutta Maukonen joutui jättämään kentän saatuaan iskun hieman ennen loppua. Italia nousi lisäajalla tasoihin ja Suomi karsiutui kisoista. Maukosen saamasta iskusta seurannut vamma on osoittautunut alustavasti pelättyä lievemmäksi.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen Aamu Kinnunen on puolestaan Suomen alle 19-vuotiaiden mukaan EM-jatkokarsintaan. Suomi matkaa Bosnia-Hertsegovinaan, jossa se kohtaa Puolan, Hollannin ja turnausjärjestäjän Bosnia-Hertsegovinan. Katso Suomen joukkue tästä.

Kuva: Anton Kunnas